Στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και το Τορόντο του Καναδά θα ταξιδέψει μέσα στον Σεπτέμβριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να προωθήσει θέματα που αφορούν την πόλη, μεταξύ των οποίων το προσφυγικό και να προχωρήσει σε επαφές για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ και τον δήμαρχο θα συνοδεύουν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος.

Τα μέλη της αποστολής του δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου σε συναντήσεις με εκπροσώπους του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενώ θα έχουν επαφές με τον δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης του Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, ο κ.Μπουτάρης θα παραστεί στο Φεστιβάλ Καινοτομίας του Τελ Αβίβ «DLD Innovation Festival» καθώς και στην 4η ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων των πόλεων και των δημάρχων – μελών του συμφώνου Milan Urban Food Policy Pact για την κοινή αστική διατροφική πολιτική.

Μετά την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το διάστημα από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος θα ταξιδέψει για το Τορόντο του Καναδά. Στη διάρκεια της παραμονής του, θα έχει σειρά συναντήσεων και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν το προσφυγικό και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

«Τα ταξίδια είναι στο πλαίσιο της παρουσίας της πόλης και του δήμου Θεσσαλονίκης σε διεθνείς συναντήσεις. Να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες και ζητήματα που έχουν να κάνουν για την καθημερινότητα των πολιτών. Στο Τελ Αβίβ θα έχουμε και συναντήσεις για το Μουσείο Ολοκαυτώματος ενώ στο Τορόντο θα γίνουν επαφές που θα αφορούν το προσφυγικό και τη διαφορετικότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ– ΜΠΕ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.