Με ένα ιδιαίτερα μινιμαλιστικό κόνσεπτ μοντέλο η Opel δίνει μια ισχυρή γεύση για την φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν τα μοντέλα της στο μέλλον. Το Opel GT X Experimental έχει μήκος 4,6 μέτρα, είναι πεντάθυρο και πλήρως ηλεκτρικό. Επίσης, φανερώνει ένα συμπαγές SUV που έχει την σχεδιαστική χάρη ενός κουπέ, και φυσικά είναι γεμάτο τεχνολογικές καινοτομίες.

Ουσιαστικά, το GT X Experimental ενσαρκώνει τις αξίες και το όραμα της Opel και προαναγγέλλει  τη φιλοσοφία των μελλοντικών μοντέλων Opel και το συγκεκριμένο κόνσεπτ μοντέλο αποτελεί μια πρώτη χειροπιαστή απόδειξη αυτής της διαδικασίας.

Εξωτερικά, διαθέτει ιδιαίτερα τολμηρές αναλογίες με καθαρές, ρέουσες επιφάνειες ενώ το κάτω τμήμα είναι βαμμένο σε φωτεινό ανοιχτό γκρι. Φυσικά, η κίνηση της Opel να φανερώσει το σχεδιαστικό της όραμα μέσα από ένα SUV μόνο τυχαία δεν είναι. Σήμερα,  ταSUV είναι πιο δημοφιλή οχήματα της αγοράς και η Opel επιθυμεί να τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά στο ευρύ κοινό. Και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να είναι πιο αποδοτικά, σύμφωνα με την Opel. Έτσι, το Opel GT X Experimental βασίζεται σε μία ανάλαφρη αρχιτεκτονική, έχει μειωμένο αποτύπωμα και πατά σε τροχούς 17 ιντσών.

Επίσης, το GT X Experimental είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτοντας μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh επόμενης γενιάς με επαγωγική φόρτιση.

Επίσης, φέρει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, επιπέδου 3, κάτι που σημαίνει ο …αυτόματος πιλότος μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα θέματα οδήγησης, αλλά ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί εάν χρειαστεί παρέμβαση.

Το Opel GT X Experimental διαθέτει ένα ευάερο εσωτερικό του με πανοραμικό παρμπρίζ/οροφή .

Στα νέα τεχνολογικά του στοιχεία, εντοπίζουμε το στοιχείο  το ταμπλό οργάνων που αποτελείται από μια ευρεία, ενιαία οθόνη, καταργώντας την πληθώρα οθονών, διακοπτών και χειριστηρίων που συνηθίζονται στα σημερινά οχήματα παραγωγής.

Το Pure Panel επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και να  λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες, καταργώντας τα οπτικά στοιχεία που διασπούν την προσοχή τους. Η προηγμένη εμφάνιση συνεχίζεται σε όλο το εσωτερικό, όπως τα καθίσματα, που δείχνουν να αιωρούνται.