Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με την σημερινή πρωινή προπόνηση την προετοιμασία του για τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Μπέρνλι και ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή των πειραιωτών για την αυριανή αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη.

Κι έχει σημασία να σταθούμε στις επιλογές που έκανε ο προπονητής των ερυθρόλευκων για τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς υπάρχουν αποφάσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί η απόφαση του Πορτογάλου προπονητή να συμπεριλάβει όλους τους παίκτες στην αποστολή για το ματς με τους Άγγλους. Και τα έκανε αυτό ο 48χρονος τεχνικός γιατί πολύ απλά δείχνει στους παίκτες του πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Μπέρνλι. Δείχνει επίσης ο Μαρτίνς ότι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες και στέλνει ένα μήνυμα.

Πάμε όμως να δούμε και ορισμένες άλλες παραμέτρους, ξεκινώντας από την παρουσία του Νάτχο στην αποστολή. Σίγουρα ο έμπειρος μέσος του Ολυμπιακού δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Μπορεί όμως να βοηθήσει για ένα ημίχρονο σε καλό ρυθμό και ο Μαρτίνς ξέρει καλά πως η ηγετική φυσιογνωμία, η ποιότητα και η εμπειρία του Νάτχο μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού πήρε στην αποστολή και τον Γκιγιέρμε και τον Χασάν, καθώς τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των ερυθρόλευκων δείχνουν πως είναι σε καλή κατάσταση. Και οι δύο είναι σε θέση να βοηθήσουν αν χρειαστεί και μάλιστα ο Χασάν έχει το ύψος για να κοντράρει τους στόπερ των Εγγλέζων στον αέρα.

Πάμε όμως να δούμε και την απόφαση του Μαρτίνς να συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας του και τον Σισέ. Ο Σενεγαλέζος δεν ήταν στα πλάνα του Πορτογάλου στα δύο παιχνίδια με την Λουκέρνη. Ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να πάρει στην αποστολή τον νεαρό μπακ και υπάρχει εξήγηση.

Ο Σισέ είναι ο πιο ψηλός κεντρικός αμυντικός των ερυθρόλευκων και μπορεί να βοηθήσει όταν η μπάλα θα πάει στον αέρα από τους Άγγλους. Ειδικά στο φινάλε του ματς ενδέχεται (ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού) η παρουσία του Σισέ στον αγωνιστικό χώρο να είναι πολύτιμη και γι’ αυτό όλα δείχνουν πως ο νεαρός στόπερ θα είναι και στην 18άδα.

Θα έχει βέβαια ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι οι τρεις παίκτες που θ’ αφήσει εκτός ο Μαρτίνς αλλά αυτό θ’ ανακοινωθεί αύριο από τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού. Ένα στοιχείο πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι το καλό κλίμα που επικρατεί στο Ρέντη μεταξύ των παικτών και η διάθεση που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι στις προπονήσεις. Ο Μαρτίνς είχε έναν επιπλέον λόγο να χαμογελά, βλέποντας τους παίκτες του να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Ρέντη.