Με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος σχολίασε η τουρκική κυβέρνηση δια του εκπροσώπου τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, τους χειρισμούς της ελληνικής δικαιοσύνης, όσον αφορά την χορήγηση ασύλου στους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και κατηγορούνται ως υποκινητές του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου στην Τουρκία.

Με αναρτήσεις στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ κάνει λόγο για σκανδαλώδεις ενέργειες υπόθαλψης πραξικοπηματιών.

Όπως αναφέρει ο Τσελίκ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποφέρει στο παρελθόν από πραξικοπήματα, γίνεται φανερό ότι η ελληνική δικαιοσύνη διέπεται από άλλου είδους κίνητρα, τα οποία την αναγκάζουν να παρεκτρέπεται της νομιμότητας, προστατεύοντας πραξικοπηματίες.

Οι πραξικοπηματίες είναι οι χειρότεροι εχθροί για το έθνος και το κράτος μας και όπως φαίνεται η ελληνική Δικαιοσύνη θέλει να συμμαχήσει μαζί τους, συνεχίζει προσθέτοντας πως οι πραξικοπηματίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι τρομοκράτες από την Δικαιοσύνη, και αυτό σκοπεύει να κάνει η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η βάση πάνω στην οποία κινήθηκε η Ολομέλεια είναι πως δεν αποδείχτηκε ότι ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 , καθώς επίσης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών. Μάλιστα γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του ότι διέπεται από τις αρχές του Δυτικού Πολιτισμού και ότι ανήκει στο κόμμα των Κεμαλιστών.

Μάλιστα η πολυσέλιδη απόφαση  επικαλείται τη συνθήκη της Γενεύης.

Μεταξύ άλλων στο  σκεπτικό αναφέρει πως «από κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Τούρκος αξιωματικός υπήρξε μέλος της Φετουλαχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία η Τουρκική κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδιασμό και την διάπραξη του πραξικοπήματος ή εν πάσει περιπτώσει εγνώριζε την οργάνωσή του».