Στο θέατρο της αρχαίας Καρθαίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσική παράσταση της Καμεράτα, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα.

Στο μαγικό, γνήσιο και ακατοίκητο εδώ και αιώνες τοπίο της Καρθαίας Κέας, στη νοτιοανατολική άκρη της Τζιάς, το μικρό θέατρο ακουμπά μέσα σε φυσική κοιλότητα του λόφου, στην άκρη του οποίου απλώνεται η ακρόπολη της αρχαίας πόλης.

Ζωντάνεψε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από τρεις χιλιάδες χρόνια σιωπής, με μια μουσική θεατρική παράσταση για να γιορτάσει την ανάδειξη και συντήρηση της αρχαίας Καρθαίας που τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο «Europa Nostra 2017» Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Φέτος η ορχήστρα της Καμεράτα, που με το διεθνές της όνομα Armonia Atenea έχει κατακτήσει τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ατμοσφαιρικές μουσικές με έργα Πουτσίνι, Μότσαρτ, Χέντελ, Χολστ και Μπάρτοκ ερμηνευμένα από δεκαμελή ορχήστρα, υπό την μουσική διεύθυνση του Γιώργου Παπαδόπουλου και με σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Από την πασίγνωστη «Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Β. Α. Μότσαρτ, στους εντυπωσιακούς ρουμάνικους χορούς του Μπ. Μπάρτοκ, το ορχηστρικό σύνολο θα μας οδηγήσει σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με εύρος δύο αιώνων.

Η παράσταση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για το Ευρωπαϊκό Έτος πολιτιστικής κληρονομιάς και όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην αρωγή των πυρόπληκτων Ανατολικής Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Δήμου Κέας www.destinationkea.com