Προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια κυρίως προς τα μικρά αεροδρόμια, αναμένεται να παρουσιαστούν την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου, λόγω των τετράωρων στάσεων εργασίας που προκήρυξε για το πρωί και το βράδυ της ίδιας μέρας, η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή, οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Από τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις (καθυστερήσεις, ματαιώσεις), κυρίως προς τα αεροδρόμια όπου ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας εξυπηρετείται κατά βάση από τους ηλεκτρονικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ (π.χ. Κύθηρα, Αστυπάλαια, Σύρος, Σητεία, Νάξος, Κάρπαθος, Κάσος).

Η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την εναρμόνιση του ωραρίου εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην αεροναυτιλία, καθώς και την γνωστοποίηση του περιεχομένου των Προεδρικών Διαταγμάτων που συντάσσει το υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο του νόμου 4427/2016.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ηλεκτρονικών, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων το προσωπικό βάρδιας θα εκτελεί και χρέη προσωπικού ασφαλείας.