Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής, εξαιτίας βλάβης στο κέντρο υπερυψηλής τάσης Παλλήνης, που επηρεάζει το μισό λεκανοπέδιο.

Η βλάβη παρουσιάστηκε στις 2:12 το μεσημέρι της Τετάρτης και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΑΔΜΗΕ αφορά σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, καθώς υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα», αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ

Εκτός λειτουργίας είναι η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Σύνταγμα έως τον Αγ. Δημήτριο. Οι επιβάτες του Μετρό απομακρύνθηκαν από τις αποβάθρες και από τα μέσα με ασφάλεια, μέχρι να αποκατασταθείπλήρως το πρόβλημα.

Κανονικά λειτουργεί η γραμμή 3 του Μετρό και ο Ηλεκτρικός. Προβλήματα λόγω της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας αντιμετωπίζει το Τραμ.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.