Η  Volvo ανοίγει ένα νέο παράθυρο στον ψηφιακό της κόσμο, με την τελευταία γενιά του Volvo On Call και δίνει στους πελάτες της πρόσβαση σε νέες καινοτόμες υπηρεσίες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα πλατφόρμα, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγξει από απόσταση – και χωρίς να χρειάζεται να είναι μέσα στο αυτοκίνητο – μια σειρά λειτουργιών. Ειδικότερα, ο οδηγός, μπορεί, εφόσον εγκαταστήσει στο smartphone του την συγκεκριμένη εφαρμογή της σουηδικής φίρμας, να τσεκάρει την κατάσταση του αυτοκινήτου ή το κλείδωμα των θυρών έως και να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή πρωτοπαρουσιάστηκε το 2001, με πρώτη υπηρεσία αυτή της ειδοποίησης της οδικής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ( πχ μετά από ένα τροχαίο ατύχημα).  Από τότε έως και σήμερα η συγκεκριμένη υπηρεσία εξελίσσεται συνεχώς και εμπλουτίζεται με μια σειρά νέων υπηρεσιών που πριν από μερικά χρόνια ανήκαν στην σφαίρα των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Έτσι, ο οδηγός, μέσω του Volvo On Call μπορεί να ενεργοποιήσει από απόσταση – και από το κινητό του – τον κλιματισμό, να ψύξει ή και να θερμάνει την καμπίνα στη θερμοκρασία που επιθυμεί. Ακόμη, πιο πρωτοποριακή είναι η λειτουργία που δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο του Volvo να  μοιραστεί το αυτοκίνητο του με τους φίλους του.

Συγκεκριμένα, η νέα λειτουργία δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο του αυτοκινήτου, να δημιουργήσει ένα ψηφιακό κλειδί και να δώσει τη δυνατότητα σε φίλους ή μέλη της οικογένειάς του να το ξεκλειδώσουν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, η νέα υπηρεσία (Car Sharing) έχει ήδη ενσωματωθεί στο νέο Volvo XC40, μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί στην χώρα μας και προσφέρεται με τη νέα υπηρεσία!  Ακόμη πιο πρακτική είναι η εφαρμογή η οποία αναζητά άδεια θέση στάθμευσης, καθοδηγώντας τον οδηγό μέσου του συστήματος πλοήγησης στον συγκεκριμένο χώρο παρκαρίσματος.

Για όσους ξεχνούν που έχουν παρκάρει το αυτοκίνητο τους, μέσω μιας νέας εφαρμογής του Volvo On Call, ο οδηγός μπορεί να εντοπίσει το αυτοκίνητο του σε ποιο ακριβώς σημείο το έχει σταθμεύσει!  Τέλος, μπορεί να τσεκάρει αν το Volvo τους είναι κλειδωμένο και, αν χρειάζεται, να το κλειδώσουν. Ή να το ξεκλειδώσουν για να δώσουν πρόσβαση σε κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους.

Το Volvo On Call μπορεί να υπενθυμίσει τον οδηγό τόσο για τα επαγγελματικά του ραντεβού, να μετατρέψει το αυτοκίνητο σε WiFi hotspot και για την …κακιά την ώρα, εφόσον χρειαστεί, το αυτοκίνητο να καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.