Η Ford ενισχύει τη γκάμα του Ranger με μια πιο σκληροτράχηλη έκδοση, που έχει το προσωνύμιο Raptor. Όπως, αναφέρει και η ίδια η φίρμα, πρόκειται για την πιο σκληρότερη και ταχύτερη έκδοση του δημοφιλούς pick – up, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Υπολογίζεται ότι το πρώτο Ranger Raptor θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τα μέσα του 2019. Κινητήρια καρδιά του νέου μοντέλου θα είναι ο Bi-turbo κινητήρας, 2.0‑litre EcoBlue ντίζελ της Ford που αποδίδει 213 ίππους και ροπή 500 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της μάρκας.

Στην εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζουν, εκτός από τις εντυπωσιακές διαστάσεις, υο extreme στυλ του, που υποστηρίζεται από το μοναδικό πλαίσιο της Ford Performance, βελτιστοποιημένο για γρήγορη οδήγηση εκτός δρόμου και δυνατότητες παντός εδάφους.

«Ξεχάστε όλα όσα νομίζετε ότι ξέρετε για τα pick-up» δήλωσε ο Leo Roeks, Ford Performance Director, Europe. «Το νέο μας Ranger Raptor είναι μια διαφορετική ράτσα – ένα καθαρόαιμο desert racer και extreme off-roader που μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιο σκληρές συνθήκες».

Να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο Ranger Raptor θα πρωταγωνιστεί στο νέο video racing game Forza Horizon 4, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους φίλους των υψηλών επιδόσεων να βιώσουν τις απαράμιλλες ικανότητες του pick-up.