Μπορεί η ερώτηση ενός αγανακτισμένου φίλου, που τα είχε μόλις τσουγκρίσει με το έτερόν του ήμισυ, αναφορικά με το τι θέλουν οι γυναίκες να έχει διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με τον εκάστοτε τύπο και την προσωπικότητα κάποιας, καθώς και την περίσταση, ωστόσο υπάρχουν απλά πράγματα, που ζητάει μια γυναίκα προκειμένου κατά το γνωστό τραγούδι να πάει στον παράδεισο.

Μια ανεξάρτητη γυναίκα, που έχει μάθει να είναι αυτάρκης, ακόμη και στις δύσκολες εποχές, που ζούμε, εφόσον εξακολουθεί να εργάζεται, σίγουρα δεν θέλει χρήματα, καθώς έχει τα δικά της και κάνει τα κουμάντα της, δεν περιμένει από κανένα να τη ζήσει. Ένα δώρο, εφόσον εκείνος της το προσφέρει εκπλήσσοντάς την ευχάριστα (π.χ. ένα ταξίδι) είναι αποδεκτό, αλλά δεν είναι αυτό το κύριο, σε μια υγιή σχέση.

Ένα από τα κύρια πράγματα που θέλει μια γυναίκα είναι το πάθος. Μια γυναίκα που είναι ερωτευμένη γίνεται τρισευτυχισμένη και το δείχνει όταν ο σύντροφός της τής ανταποδίδει τα συναισθήματά της. Δεν πρέπει να χάνεις την ευκαιρία να εκφράσεις όλα όσα νιώθεις, χωρίς δισταγμούς και εγωισμούς. Ενας ώριμος άνδρας, που ξέρει τη θέλει και το διεκδικεί, από μια γυναίκα που είναι εκεί γι’ αυτόν, δεν μπορεί παρά να ζήσει μοναδικές στιγμές μαζί της.

Ακόμη και εάν μια γυναίκα τα καταφέρει πολύ καλά στην καθημερινότητα της, θέλει να νιώσει ότι είναι τόσο σημαντική για κάποιον, που εκείνος, σε ένα τηλεφώνημά της θα σπεύσει για να την φροντίσει, ακόμη και αν χρειάζεται απλά να την ακούσει και να της προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά για να κουρνιάσει. Εννοείται πως θέλει να τη στηρίζει στις επιλογές της.

Φυσικά, μια γυναίκα θέλει να νιώθει ότι επικοινωνεί με τον σύντροφό τους. Προβλήματα στην επικοινωνία δημιουργούν αμφιβολίες και ανασφάλειες. Θέλει να νιώθει ότι μπορεί να μιλήσει για τα πάντα με τον σύντροφό της, να του εκμυστηρευτεί τα πάντα, να μοιραστεί μαζί του από κάθε ανόητη σκέψη, μέχρι άλλες για πιο σοβαρά ζητήματα που ενοχλούν ή προβληματίζουν. Κυρίως θέλει να μπορεί να λέει τη γνώμη της, να είναι ο εαυτός της, χωρίς να προσποιείται, κάτι άλλο, κι εκείνος να σέβεται τα θέλω της χωρίς να επιχειρεί να την αλλάξει.