Παραβάσεις που φτάνουν τις 2.363 βεβαιώθηκαν το τελευταίο τετραήμερο από τους αστυνομικούς ελέγχους σε 6.153 οχήματα, έλεγχοι που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 149 συνεργεία ελέγχων σε οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν παραβάσεις, που αφορούν: Υπερβολική Ταχύτητα (203), μη χρήση προστατευτικού κράνους (310), μη χρήση ζώνης ασφαλείας167), οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (112), χρήση κινητού τηλεφώνου (98), κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (38), αντικανονικό προσπέρασμα (90), αντικανονικούς ελιγμούς (68), παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (64) και 1.311 λοιπές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, κατά το διάστημα από 16 έως και την 19 Αυγούστου 2018, με τις παράλληλες δράσεις της Γενικής Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης που σχετίζονται με την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

«Η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων», επισημαίνουν τα στελέχη της Τροχαίας, προτρέποντας τους οδηγούς να επισκεφτούν για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS θα πραγματοποιήσει σε δύο χρονικά διαστήματα το πρώτο 20-8-2018 έως 23-8-2018 και το δεύτερ 7-9-2018, καταγραφές κυκλοφοριακών δεδομένων σε πληθώρα σημείων του οδικού δικτύου, ενώ θα γίνουν και έρευνες με ερωτηματολόγια σχετικά με ζητήματα μετακινήσεων.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες, να δείξουν κατανόηση σε ενδεχόμενες, μικρής έκτασης και διάρκειας, οχλήσεις που ίσως υποστούν κατά την κυκλοφορία τους στην πόλη αλλά και να συνεργαστούν με εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Δήμου για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που θα τεθούν στη διάθεσή τους.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η συμμετοχή στην έρευνα αφού από τη συλλογή των δεδομένων θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν στη συνολική προσπάθεια του Δήμου να γίνει το Ρέθυμνο πρότυπο Βιώσιμης Ευρωπαϊκής Πόλης.