Σταδιακά πραγματοποιείται η «επάνοδος» των Θεσσαλονικέων στις εστίες τους, μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών για χιλιάδες αδειούχους. Την Κυριακή επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη συνολικά 106.900 οχήματα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας, ενώ από την πόλη αναχώρησαν για τις κοντινές παραλίες 65.700 οχήματα.

Η επιστροφή των οχημάτων πραγματοποιήθηκε δίχως προβλήματα και τροχαία ατυχήματα, με μικρές όμως καθυστερήσεις στα διόδια Μαλγάρων, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Η υποδιευθύντρια της Τροχαίας επισήμανε ότι «η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα διόδια Μαλγάρων, στο ρεύμα εισόδου της πόλης, με αποτέλεσμα από τη μία το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ να ανοίξουν οι μπάρες των διοδίων δέκα φορές, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δίχως καθυστερήσεις η διέλευση των οχημάτων. Στο ρεύμα εξόδου τα οχήματα κινήθηκαν ελεύθερα στα διόδια τέσσερις φορές από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 2.30 μετά το μεσημέρι».

Εξαιρετικά σημαντικό είναι, όπως τόνισε η κ. Παπαγεωργοπούλου, ότι «δεν σημειώθηκαν καθόλου τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα κατά την είσοδο και έξοδο των οχημάτων, σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης, παρά μόνο δύο συγκρούσεις οχημάτων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος».