Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο πως εξουσιοδότησε τον νομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν και άλλα μέλη του προσωπικού της προεδρίας να «συνεργασθούν πλήρως» στην έρευνα για ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα υπέρ της εκλογής του.

Η ανακοίνωση του Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ακολούθησε το δημοσίευμα στους New York Times πως ο ΜακΓκαν «συνεργάσθηκε ευρέως» με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ κατά τη διάρκεια τουλάχιστον τριών συναντήσεών του με τους ερευνητές διάρκειας 30 ωρών.

«Επέτρεψα στον νομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν και σε άλλα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου να συνεργασθούν πλήρως με τον ειδικό εισαγγελέα», αναφέρει στο tweet του ο Τραμπ.

«Επιπλέον παραδώσαμε αμέσως πάνω από ένα εκατ. σελίδες εγγράφων. Είναι το πιο διαφανές στην Ιστορία. Καμμία ανάμειξη. Καμμία παρακώλυση. Κυνήγι μαγισσών», προσθέτει στο μήνυμά του ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο ΜακΓκαν κατέθεσε «λεπτομερείς αναφορές» για επεισόδια σχετικά με το ερώτημα εάν ο Τραμπ προσπάθησε να παρακωλύσει την έρευνα της δικαιοσύνης και ιδιαίτερα για τις υποψίες ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να απολύσει τον Μιούλερ, όπως και για τις δηλώσεις και πράξεις του Τραμπ όταν απέλυε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Το tweet του Τραμπ με το οποίο υποστηρίζει πως έδωσε άδεια στον ΜακΓκαν να συνεργασθεί έρχεται μετά τις αμφιβολίες που διατυπώνει η εφημερίδα εάν ο πρόεδρος έχει πληροφορηθεί το εύρος της συνεργασίας του νομικού συμβούλου. Όπως τονίζουν οι Times είναι σπάνιο ένας νομικός σύμβουλος να είναι τόσο ανοικτός με τους ερευνητές