«Από τις 12.30 το μεσημέρι της μαύρης Δευτέρας ως τα ξημερώματα της Τρίτης ήμουν παρούσα στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων» υποστήριξε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου θέλοντας να δείξει ότι έκανε τα πάντα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι,  λέγοντας μάλιστα πως κάποιοι ήθελαν να τη δουν στα διάφορα μέτωπα της πυρκαγιάς ή να βγαίνει στο δελτίο κάποιου καναλιού.

Ακολουθώντας τη γραμμή Μαξίμου,  αντί να απολογηθεί για τις ολιγωρίες και τα λάθη που σημειώθηκαν τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, έστρεψε τα «πυρά» της σε πολιτικούς αντιπάλους και σε δημοσιογράφους για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

«Θέλω να πως στους συμπολίτες μου ότι δεν είμαι εξαφανισμένη στα άσχημα και παρούσα στις κορδέλες και τα εγκαίνια» είπε σημειώνοντας σε συνέντευξή της στη Νέα Σελίδα. Η κ. Δούρου έστρεψε τα βέλη της σε πολιτικούς λέγοντας ότι «δεν θα τους ακολουθήσω στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της τραγωδίας» ενώ  επιτέθηκε για άλλη μία φορά σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως «γινόμαστε μάρτυρες μιας δημοσιογραφίας που δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα θύματα, αλλά για να κάνει προπαγάνδα πατώντας πάνω στους νεκρούς και τα αποκαϊδια».