Ως το μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της ελληνικής ιστορίας χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας πως τα λόγια και οι δεσμεύσεις του δεν έχουν καμία σημασία καθώς πλέον, όπως λέει χαρακτηριστικά, «δεν τον πιστεύει κανείς εκτός από τα έμμισθα τρολ του διαδικτύου και τους δηλητηριασμένους από ιδεολογικό μίσος αριστερούς που ονειρεύονται την ταξική αντεκδίκηση».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως «η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα» και εκφράζει την εκτίμηση πως ο λαός θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Βορίδης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές.

Παράλληλα, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, εκφράζει τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα υλοποιήσει το σχέδιό της για μείωση της φορολογίας καθώς θα επιταχύνει, όπως λέει, δραστικά την ανάπτυξη, θα υποστηρίξει ουσιαστικά την ιδιωτική οικονομία και κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και θα προσελκύσει επενδύσεις από ελληνικά και διεθνή κεφάλαια, καθώς θα διαπραγματευτεί τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Αττικής της ΝΔ Μάκη Βορίδη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και να υπόσχεται καλύτερες μέρες για όλους….

Απ.: Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, της πρώτης φοράς Αριστεράς, αποδείχθηκε εξαιρετική στις ψεύτικες υποσχέσεις. Όλοι τις έχουμε ακόμη νωπές στη μνήμη μας: την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη δέκατη τρίτη σύνταξη, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις δήθεν μόνιμες παροχές των 20 δισ. Επίσης θυμόμαστε την απόλυτη αριστερή προπαγάνδα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Αλλά δυστυχώς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι Έλληνες γνωρίζουν και την σκληρή πραγματικότητα: την υπερβολική φορολογία που μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές ξεπερνά το 75% του μεσαίου εισοδήματος, την αυξημένη εγκληματικότητα, την καταστροφική μεταναστευτική πολιτική, τους νεκρούς στην Μάνδρα και στο Μάτι, την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση των τρομοκρατών, την αθλιότητα της συμφωνίας με τα Σκόπια, την επιλογή ταυτότητας φύλου κατά βούληση, την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, το ξεθεμέλιωμα κάθε μεταρρύθμισης στην δημόσια παιδεία, την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, την κατατρομοκράτηση κάθε ελεύθερης συνείδησης στη δικαιοσύνη και στην δημοσιογραφία, την δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Και δυστυχώς όλα αυτά δεν τα θυμόμαστε απλώς, αλλά τα ζούμε.

‘Αρα τι σημασία έχουν τώρα πια οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα; Όπως ωραία το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «Ψεύτης, Ψεύτης, Ψεύτης». Έχουν καμία σημασία τα λόγια και οι δεσμεύσεις του μεγαλύτερου πολιτικού ψεύτη της ελληνικής ιστορίας; Τον πιστεύει κανείς εκτός από τα έμμισθα τρολ του διαδικτύου και τους δηλητηριασμένους από ιδεολογικό μίσος αριστερούς που ονειρεύονται την ταξική αντεκδίκηση;

Η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα. Και αφήνει μόνο ένα καλό: όλοι πια ξέρουν, όλοι κατάλαβαν τι είναι η Αριστερά. Και για αυτό το λόγο, ο λαός μας θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας. Σκληρό αλλά χρήσιμο και απαραίτητο μάθημα.

Ερ.: Πολλοί υποστηρίζουν πάντως πως ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί άσους στο μανίκι του και πως στη ΔΕΘ θα προχωρήσει στην ανακοίνωση ενός οικονομικού προγράμματος που θα ανακουφίσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας….

Απ.: Η μόνη ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει ο κ. Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία είναι να προκηρύξει εκλογές και να πάει σπίτι του. Και αν ο πρωθυπουργός, όπως μερικοί φιλοκυβερνητικοί ονειρεύονται, έχει κρυφούς άσους στο μανίκι του και σκοπεύει να ανακοινώσει κάποιο διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα, γιατί άραγε δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα; Δεν τον άφηνε η τρόικα; Ωραία λοιπόν, τώρα που όπως υποστηρίζουν τελείωσε το μνημόνιο και έφυγε και η τρόικα, ας καταργήσει τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, που ο ίδιος νομοθέτησε, ας μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ας μειώσει ουσιαστικά την φορολογία του εισοδήματος, ας μειώσει στο 13% τον ΦΠΑ στην εστίαση και στον τουρισμό, ας καταργήσει τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Κυβέρνηση δεν είναι ακόμη; Όταν είσαι κυβέρνηση, δεν εξαγγέλλεις, νομοθετείς. Καμία ΔΕΘ δεν σου χρειάζεται. Πας στο Κοινοβούλιο και νομοθετείς όλα τα παραπάνω. Αλλιώς είσαι ο γνωστός Τσίπρας που όλοι γνωρίζουμε και οι περισσότεροι απεχθανόμαστε: ο ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης.

Ερ.: Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως μιλά για μια πολιτική μείωσης των φόρων. Πώς θα το υλοποιήσετε αυτό τη στιγμή που θεωρείτε πως η χώρα δεν βγαίνει από τα μνημόνια και άρα θα βρίσκεται υπό στενή, ακόμα, επιτήρηση;

Απ.: Θα τα υλοποιήσουμε γιατί θα επιταχύνουμε δραστικά την ανάπτυξη, θα υποστηρίξουμε ουσιαστικά την ιδιωτική οικονομία και κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, γιατί με την αξιοπιστία του κυβερνητικού προγράμματος μας θα προσελκύσουμε επενδύσεις από ελληνικά και διεθνή κεφάλαια, γιατί θα διαπραγματευτούμε τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. Γιατί θα μεταρρυθμίσουμε δραστικά το Δημόσιο, κάνοντας το μικρότερο, λειτουργικότερο, παραγωγικό, φιλικό στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες. Το λέμε καθαρά: Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι η μεγέθυνση της οικονομίας. Όλο το Ελληνικό Δημόσιο, όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι θα δουλέψουν για αυτό το σκοπό. Και το Δημόσιο θα μεταρρυθμιστεί σε όλα του τα επίπεδα ώστε να υπηρετήσει αυτό τον εθνικό στόχο. Η μεγέθυνση της οικονομίας θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να διατηρούμε πειθαρχημένα τα δημόσια οικονομικά μας. Η φιλοδοξία μας είναι απλή: η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελεύθερη, η πιο ασφαλής, η πιο ανταγωνιστική, η πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα χώρα στον κόσμο. Αυτό κομίζει στην πολιτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ένα όραμα ελευθερίας για το Έθνος.

Ερ.: Εκλογές πότε βλέπετε;

Απ.: Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουν στην εξουσία ακόμη και μία ημέρα παραπάνω. Ειδικά τώρα που οι φιέστες τους και η προπαγάνδα τους ενταφιάστηκαν μαζί με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες στο Μάτι. Θα μείνουν, όπως όλοι οι τύραννοι, κλεισμένοι στην αυτοαναφορικότητά τους, αλληλοσυγχαιρόμενοι και καταδικάζοντας ως προδότη, ταξικό εχθρό, πράκτορα, φασίστα κάθε έναν που απλώς τους υπενθυμίζει τα ψέματά τους, τις εγκληματικές τους αμέλειες, την ανικανότητά τους, την πολιτική του μίσους και του διχασμού που ακολούθησαν. Θα βυσσοδομούν, θα συνωμοτούν, θα σπιλώνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, θα περιμένουν τις ανύπαρκτες πολιτικές εφεδρείες μήπως και αλλάξει κάτι, προκειμένου να σωθούν. Και θα καταλήξουν, όπως όλοι οι τύραννοι: θα πληρώσουν για τα αίσχη που έχουν κάνει, θα τους επιστραφεί το μίσος που τόσο κυνικά επισώρευσαν. Ο λαός μας θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα ώστε να υπάρξει ξανά ισορροπία, δικαιοσύνη και ειρήνευση.

Ερ.: Εκλέγεστε σε μια περιοχή όπου πριν λίγες εβδομάδες βίωσε μια τεράστια τραγωδία. Στην ΝΔ ζητήσατε παραιτήσεις, προχωρήσατε σε καταγγελίες για συγκεκριμένες ευθύνες….

Απ.: Η καταστροφή έχει υπεύθυνους και σε πολιτικό και σε ποινικό επίπεδο. Ευθύνες δε, προκύπτουν σε όλα τα επίπεδα της διαχείρισης της καταστροφής: στην αποτυχία έγκαιρης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στη μη εκκένωση της περιοχής, στην εσφαλμένη εκτίμηση για την εξέλιξή της, στην καθυστερημένη απόφαση για τη διάσωση από τη θάλασσα, όλα ήταν μια καθολική αποτυχία, προϊόν σωρείας εγκληματικών παραλείψεων. Μερικοί από τους «αλάνθαστους» τελικώς παραιτήθηκαν, πολύ αργά και προφανώς για να αποσείσουν τις ευθύνες από τον πραγματικά υπεύθυνο και υπόλογο, τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως η πολιτική ευθύνη έχει καταλογιστεί, οι ποινικές ευθύνες ερευνώνται και θα αποδοθούν, θα παρακολουθούμε δε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, ήδη δε άρχισαν να εγείρονται οι πρώτες αγωγές αποζημιώσεως, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα ευδοκιμήσουν. Απλώς τα ποσά αυτά θα πρέπει τελικώς να καταλογιστούν και στα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται με τα λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις τους για την τραγωδία.

Ερ.: Με την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας Αττικής έχετε αποφασίσει που θα πολιτευθείτε στις επόμενες εκλογές; Θα είστε υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, όπως ακούστηκε;

Απ.: Αυτή η είδηση ήταν fake news που αναπαρήγαγε ένας ιστότοπος του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά έχω ζητήσει από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να είμαι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Εκλέγομαι 11 συνεχόμενα χρόνια στην περιφέρεια αυτή, οι συμπολίτισσές και οι συμπολίτες μου με έχουν κατ’ επανάληψιν τιμήσει και τους χρωστάω πολλά. Έχω οικοδομήσει μαζί τους προσωπικούς δεσμούς που υπερβαίνουν την πολιτική. Είναι λοιπόν τιμή μου και χαρά μου να υπηρετώ τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια και όσο το επιθυμούν οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριές μου θα συνεχίσω να το πράττω