Επιμένει ο Κλάους Ρέγκλινγκ για τη μεγάλη ζημιά στην οικονομία που προκάλεσαν οι άστοχοι χειρισμοί της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Καρφώνοντας» για ακόμη μια φορά την πολιτική Τσίπρα – Βαρουφάκη, ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας στην Καθημερινή τονίζει ότι το κόστος που πλήρωσε η Ελλάδα κυμαίνεται από 86 μέχρι και 200 δισ. ευρώ.

Μάλιστα αναφέρει πως το πρόγραμμα στην Ελλάδα κράτησε παραπάνω από άλλες χώρες, όχι μόνο των μεγαλύτερων προβλημάτων αλλά και επειδή αρχικά υπήρχε μεγαλύτερη αδυναμία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που συμφωνούνταν.

Για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και ψηφιστεί, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό αυτά να μην πισωγυρίσουν και να συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Όπως επίσης και να εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη έχουν συμφωνηθεί να περάσουν το επόμενο διάστημα. Σημείωσε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστές, και τον έχουν διαβεβαιώσει πως υποστηρίζουν τους στόχους και τα προγράμματα του ESM.

Ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για απαράμιλλη στήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους της, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα το 2012 μείωσε το χρέρος της Ελλάδας προς τους ιδιώτες επενδυτές περισσότερο από 100 δισ. ευρώ. Ήταν το μεγαλύτερο κούρεμα στην παγκόσμια ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά.