Η τραγωδία στην Ανατολική Αττική έκανε χιλιάδες ανθρώπους να κινητοποιηθούν και να βρεθούν δίπλα σε εκείνους που δοκιμάστηκαν σκληρά, είτε χάνοντας δικούς τους ανθρώπους είτε τις περιουσίες τους. Ανάμεσα σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν για βοήθεια ήταν και οι πρόσφυγες – ωφελούμενοι της οργάνωσης Solidarity Now, άνθρωποι που πριν από καιρό χρειάστηκαν κι εκείνοι βοήθεια.

Η οργάνωση ανταποκρινόμενη στις επείγουσες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εκτεταμένης ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής καταστροφής στηρίζει όλους όσοι χρήζουν βοήθειας, με εξειδικευμένες ομάδες που βρίσκονται επί τόπου. Συγκεκριμένα, δυο ειδικές ομάδες του SolidarityNow που πλαισιώνονται από ειδικευμένο προσωπικό, εθελοντές της οργάνωσης και πρόσφυγες-ωφελούμενοι από τα προγράμματα της οργάνωσης, βρίσκονται καθημερινά (από τις 24 Ιουλίου), στις περιοχές Μάτι και Κινέτα Αττικής, συμβάλλοντας:

* στην καταγραφή των αναγκών

* στη διαχείριση των δωρεών που λαμβάνουν καθημερινά οι Δήμοι από φορείς και ιδιώτες

* στην παροχή βοήθειας με εθελοντές της οργάνωσης

* στην ενημέρωση του κοινού και στη διάχυση των πληροφοριών σχετικά με τις παρούσες επείγουσες ανάγκες, τόσο σε είδη όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Στο SolidarityNow θέσαμε από την πρώτη στιγμή τις οργανωμένες και εθελοντικές μας δυνάμεις στη διάθεση των πληγέντων δήμων για να συμβάλουμε στο πλάνο συνολικής διαχείρισης των αναγκών και της προσφερόμενης βοήθειας. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό γίνεται σε κλίμα αμοιβαιότητας από μικτές ομάδες, εργαζομένων της οργάνωσης, εθελοντών μας αλλά και προσφύγων ωφελούμενών μας, που θέλησαν να ανταποδώσουν με τον τρόπο τους τη βοήθεια που τους προσφέρεται», σημειώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow.