Στις 18 Οκτωβρίου, στο DGA Theater στη Νέα Υόρκη, ο Ανγκ Λι θα τιμηθεί – μεταξύ άλλων – από τoυς Directors Guild of America, δηλαδή την Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών.

Τα βραβεία δίνονται σε αναγνώριση «ατόμων και οργανισμών που έχουν συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στην αμερικανική κουλτούρα, μέσω του κόσμου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης» σημειώθηκε στη ανακοίνωση των ονομάτων αυτών που θα βραβευτούν φέτος.

«Δεν υπάρχει μέρος πιο ταιριαστό από τη Νέα Υόρκη, το πολιτιστικό μας επίκεντρο, για να τιμήσει κανείς τη ζεύξη διασκέδασης, εργασίας και πολιτικών» τόνισε ο πρόεδρος του Ditectors Guild, Τόμας Σκλαμ.

«Εδώ είναι που ένας θρυλικός σκηνοθέτης σαν τον Ανγκ Λι ήρθε, ως ανερχόμενος Ταϊβανέζος κινηματογραφιστής, για να ξεκινήσει. Εδώ είναι που η μεγάλη σχεδιάστρια κοστουμιών Αν Ροθ (θα βραβευτεί και αυτή) άφησε τη σφραγίδα της στον κινηματογράφο και το Μπρόντγουεϊ» πρόσθεσε.

Μεταξύ αυτών που, στο παρελθόν, έχουν τιμηθεί με τα βραβεία του Directors Guild είναι η Νόρα Έφρον, ο Τζόναθαν Ντέμι, ο Σπάικ Λι, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Ανγκ Λι έχει βραβευτεί με Όσκαρ σκηνοθεσίας για τις ταινίες «Η ζωή του Π», «Το μυστικό του Βrokeback Mountain », ενώ το «Τίγρης και δράκος» απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.