«Ψηλά» στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των τουρκικών ιστοσελίδων βρίσκεται η είδηση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, με απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, μετά από 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Η προβολή της είδησης είναι σε θετικούς τόνους, ενώ η ανάδειξη της δείχνει και το μηνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας, η οποία παρασύρεται στον κατήφορο της τουρκικής λίρας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο κρατικό πρακτορείο Anadolu και της Χουριέτ, για την πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου στον τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ, η οποία δείχνει να αποκτά σημασία για την Άγκυρα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δείχνουν να διανύουν μία περίοδο έντασης με αιχμή το Αιγαίο, αλλά και τις ενεργειακές έρευνες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε όλα τα ρεπορτάζ δίνεται η είδηση για την απόφαση της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών και το ιστορικό της σύλληψης τους.

Η Ακσάμ: Ελεύθεροι αφέθηκαν μέχρι τη δίκη οι Έλληνες στρατιωτικοί

Anadolu: Πρόσκληση στον Ακάρ από την Ελληνα ομόλογο του

Cumhuriyet: Ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη

Hurriyet: Μετά την απελευθέρωση των κρατούμενων ελλήνων στρατιωτικών έκτακτη πρόσκληση από τον Ελληνα υπουργό

Milliyet: Ελεύθεροι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη