Σε μια σπάνια μουσική σύμπραξη κορυφής ο θρυλικός Ρώσος δεξιοτέχνης Μπόρις Μπερεζόβσκι, γνωστός ως Τιτάνας του πιάνου, και η φημισμένη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου, που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν, θα ερμηνεύσουν διάσημες μελωδίες και μουσικές για μπαλέτο, βαλς μαζούρκες, σερενάτες και έργα για πιάνο και ορχήστρα των Σοπέν και Τσαϊκόφσκι, στις 8 Οκτωβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Την εκδήλωση στηρίζει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Τα έσοδα θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός».

O Μπορίς Μπερεζόβσκι έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο. Ο Ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνης, έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του, όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Κέρδισε, μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν.

Έκτοτε εμφανίζεται τακτικά στα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Το 2006 ανακηρύχτηκε κορυφαίος δεξιοτέχνης της χρονιάς “Best Instrumentalist of the year” από τα Μουσικά Βραβεία του BBC (Music Magazine Awards).

Έχει ηχογραφήσει με τις κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες κλασικής μουσικής έργα των Σοπέν, Σούμαν, Ραχμάνινοφ, Ραβέλ, Μουσόργκι, Ταϊκόφσκι, Σοστακόβιτς, Λίστ, Μπετόβεν, Μέντελσον, κ. ά. Για τις περισσότερες ηχογραφήσεις του έχει βραβευτεί, με βραβεία όπως «Diapason d’or», «Choc de la Musique», «Gramophone» and «Echo Classic». Το 2014 ανέλαβε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Αγίας Πετρούπολης “Music of the Earth”, στην Μόσχα.

Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθιά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα The Times του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί για την πρωτοποριακή του τακτική να ερμηνεύει τα πλέον απαιτητικά κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα χωρίς μαέστρο, μέσω της μοναδικής του επικοινωνίας με την ορχήστρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τa έργα: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 21, Impromptus Opp. 29, 36, 51, 66, Mazurkas, Waltzes, Fr. Chopin/A. Glazunov & M. Keller, Chopiniana ορ.46 (Αποσπάσματα), Piotr I. Tchaikovsky (1840-1893), βαλς από τη Σερενάτα για έγχορδα σε ντο ελάσσονα, ορ. 48, Adante Cantabile από το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ.1, op11 για ορχήστρα εγχόρδων, σουίτα μπαλέτου Ο Καρυοθραύστης op.71a (αποσπάσματα).