Κινδύνεψε το απόγευμα το περιαστικό άλσος της Μυτιλήνης Τσαμάκια από φωτιά που ξέσπασε στις 5 το απόγευμα στο ύψος της μεσαίας πύλης του γενοβέζικου μεσαιωνικού κάστρου της πόλης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και δημιούργησε πανικό σους ευρισκόμενους στις γειτονικές παραλίες. Τελικά έσβησε αφού έκαψε περίπου δυο στρέμματα πευκοδάσους, με παρέμβαση εθελοντών, αστυνομικών και δύναμης της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι το περαστικό αυτό άλσος δεν έχει καθαριστεί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στη θέση Κούπα της Ιεράπετρας, με την πυροσβεστική υπηρεσία να κινητοποιείται άμεσα. Για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στις 3.10, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ στις προσπάθειες συνέβαλε και να πεζοπόρο τμήμα με πέντε άνδρες και τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Π.Υ.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή ή περιουσία πολιτών και κρίνεται από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής της Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης, σύμφωνα με ενημέρωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως πυρκαγιά άμεσα ελέγξιμη χωρίς επικινδυνότητα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Ωστόσο παραμένουν στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την κατάσβεσή της. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17.00 σε δασική έκταση δίπλα στη λεωφόρο Λίμνη Μαραθώνος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκαν ξερά χόρτα και δέντρα, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Στην κατάσβεση της συμμετείχαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ελικόπτερα.