Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη κοντά στο Κίτο σε δυστύχημα με λεωφορείο, το δεύτερο μέσα σε δύο ημέρες σε μια χώρα όπου τα τροχαία δυστυχήματα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με της υπηρεσίες διάσωσης.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 23 νεκροί και 20 τραυματίες, δήλωσε ο Κριστιάν Ριβέρα, διασώστης της υπηρεσίας ασφάλειας της δημαρχίας του Κίτο.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα όχημα σε δρόμο ανάμεσα στις κοινότητες Πίφο και Παπαγιάκτα, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας του Ισημερινού, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης του Ισημερινού, ECU911.

Κολομβιανοί και Βενεζουελάνοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, δήλωσε ο Ριβέρα.

«Έχουμε εστιάσει την εργασία μας στην ταυτοποίηση των Κολομβιανών και Βενεζουελάνων πολιτών που, στην πλειονότητά τους, είναι νεκροί», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Gama.

Πριν από δύο ημέρες λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς της Μπαρσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ (Barcelona Sporting Club), της πιο δημοφιλούς ομάδας του Ισημερινού, ενεπλάκη σε δυστύχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30.

Οι οπαδοί ταξίδευαν από την πόλη των Άνδεων Κουένκα (νότια) στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), την παραλιακή πόλη που είναι η έδρα της ομάδας, αφού είχαν παρακολουθήσει έναν αγώνα του πρωταθλήματος.

Τα τροχαία είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στον Ισημερινό. Επτά άνθρωποι πεθαίνουν και περίπου 80 τραυματίζονται κατά μέσον όρο κάθε μέρα στη χώρα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο πολιτών Justicia Vial.