Τέλος εποχής στη Formula 1 καθώς την Τρίτη ο Φερνάντο Αλόνσο ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Μέσω ανάρτησης του στο Twitter o Ισπανός οδηγός έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, βάζοντας τέλος σε ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια στην ιστορία του αθλήματος. Αν και ο ίδιος δεν έκανε γνωστά τα σχέδια του για το μέλλον, πιστεύεται πως θα συνεχίσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Ο Ισπανός κατέκτησε δύο πρωταθλήματα οδηγών με τη Renault το 2005 και το 2006, ενώ κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του πέρασε από τις Minardi, Mclaren και Ferrari.

«Περάσαμε πολλές στιγμές μαζί, άλλες αξέχαστες και άλλες πολύ κακές. Αυτή τη χρονιά όσο οδηγώ ακόμη στην κορυφή των δυνατοτήτων μου είναι το πως θέλω να σε θυμάμαι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 37χρονος.

«Μπορώ να είμαι μόνο ευγνώμων σε εσένα και στους ανθρώπους που αποτελούν μέρος σου που με σύστησες σε τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες, παραδόσεις και γλώσσες και υπέροχους ανθρώπους, που ήσουν η ζωή μου. Ξέρω πως με αγαπάς,να είσαι σίγουρη πως σε αγαπώ και εγώ» είπε κλείνοντας το μήνυμά του ο θρυλικός οδηγός.

https://twitter.com/alo_oficial/status/1029382931830202368