Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει το Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Τορόντο, αλλά κατόρθωσε μια μοναδική επιτυχία για το νεαρό της ηλικίας του στα γήπεδα του τένις. Σκαρφάλωσε μέσα σε μόλις μια εβδομάδα στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Έπεισε τους πάντες ότι θα χαρίσει συναρπαστικούς αγώνες στο μέλλον με πολλές διακρίσεις.

Την προσπάθεια και το κατόρθωμα του 20χρονου αθλητή επιβράβευσαν και τα πολιτικά πρόσωπα, που έσπευσαν να του ευχηθούν συγχαρητήρια για το δύσκολο αγώνα που έδωσε.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις εμφανίσεις του στο Τορόντο απέδειξε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή που θα πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον και θα μας προσφέρει πολύ μεγάλες χαρές…», υπογραμμίζει σε συγχαρητήρια επιστολή του, ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.

«Εκτός από τους κορυφαίους αντιπάλους που νίκησε στη διοργάνωση -προστίθεται- κατάφερε επάξια να μπει στη συνείδηση των Ελλήνων και να ξενυχτάνε πολλοί για να δουν τους αγώνες του. Σε μια εποχή που η χώρα μας έχει ανάγκη από χαρές, ο Στέφανος μας τις προσφέρει απλόχερα και με το συγκρατημένο χαρακτήρα του δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι αν έχεις ταλέντο και προσπαθείς, μπορείς να φτάσεις ψηλά. Στέφανε θερμά συγχαρητήρια και σου ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

«Ένα από τα πιο σημαντικά μετάλλια για την ελληνική αποστολή στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο, που συμβολίζουν το πείσμα και την επιμονή ενός αθλητή. Στα 36 του χρόνια ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε την τρίτη θέση στο τριπλούν, δικαιώνοντας τους κόπους και τις προσπάθειες χρόνων»: αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που αποστέλλει συγχαρητήρια στον αθλητή, όσο και στον προπονητή του, Γ. Πομάσκι.

Παραλλήλως, συγχαίρει τον Στέφανο Τσιτσιπά, «για τη σπουδαία αυτή διάκριση στο τουρνουά του Τορόντο. Πέρα από τη δεύτερη θέση, έχει σημασία να δει κανείς συνολικά την πορεία του νεαρού αθλητή του τένις, που μόλις στα 20 χρόνια του, αγωνίζεται και συγκρούεται επάξια με μεγάλα ονόματα του χώρου. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια».

Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σειρά του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια όχι μόνο προς το πρόσωπο του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και όλων των Ελλήνων αθλητών που έλαβαν μέρος σε πανευρωπαϊκούς αγώνες τις τελευταίες ημέρες.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Στέφανο Τσιτσιπά και τους αθλητές της Ελληνικής αποστολής στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Βερολίνο, τη Σκωτία και την Τσεχία, για τη μεγάλη τους προσπάθεια και τις πολλές διακρίσεις που πέτυχαν. Όλους και τον καθένα προσωπικά. Η χαρά και η συγκίνηση που μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν με την αγωνιστικότητά τους και τις επιτυχίες τους, είναι μια όαση ελπίδας και αισιοδοξίας. Πρέπει να αποτελούν για όλους μας παράδειγμα. Το έχουμε ανάγκη, για να αντιμετωπίσουμε ο καθένας, αλλά κυρίως συλλογικά, τη μιζέρια και την παραίτηση, που υπονομεύουν την προοπτική βιώσιμης διεξόδου για τον Ελληνισμό σε μια πολύ κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον περίοδο, με πολλές και σύνθετες προκλήσεις, που απαιτούν νέες ιδέες και εργαλεία. Το μήνυμα που μας στέλνουν από κάθε μέρος της γης όπου αγωνίζονται, είναι απλό και καταλυτικό: να αναμετρηθούμε με το αδύνατο, όπως ο Στέφανος. Να συναγωνιστούμε ως ίσοι προς ίσους, όπως έκαναν τα παιδιά της εθνικής μας αποστολής στο Βερολίνο, τη Γλασκόβη και την Τσεχία και να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να κάνουμε, δηλαδή, το αυτονόητο. Με εφόδια, τις δικές μας δυνάμεις, το σχέδιο και το όραμα. Τα παιδιά μας, για τα οποία οφείλουμε να αγωνιστούμε, για να αλλάξουμε τη μοίρα τη δική μας και της πατρίδας, μας δείχνουν το δρόμο. Κάνουν αυτό που οφείλουμε να κάνουμε. Συγχαρητήρια σε όλους. Σας εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς : «Η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου»

Τσιτσιπάς : Πώς σκαρφάλωσε στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Ναδάλ νίκησε, αλλά ο Στέφανος είναι το μέλλον