Αυτό το παιδί θα τρελάνει όλο τον πλανήτη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ικανός για όλα! Εγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που θα αγωνιστεί σε τελικό τουρνουά Masters! Στο Τορόντο, η ελληνική παροικία έστησε ένα τεράστιο πάρτι για αυτόν και το ανταπέδωσε με τη μεγάλη νίκη επί του Νοτιαφρικανού Κέβιν Αντερσον (6-7,6-4,7-6).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν άρχισε τα ταξίδια του στον κόσμο σε ηλικία 16 χρονών δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι την ημέρα που θα γιόρταζε την 20η επέτειο των γενεθλίων του θα αγωνιζόταν σε τελικό Masters. Ενα τουρνουά, στο Τορόντο που έχουν σηκώσει την κούπα τεράστιοι αθλητές του τένις. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τη Δευτέρα, αναμένεται να είναι στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης!

Αυτό το παιδί είναι απίστευτο. Τη στιγμή που είναι με την πλάτη στον τοίχο καταφέρνει να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Αγωνίζεται με απίστευτη ψυχραιμία και ωριμότητα,λες και έχει άγνοια κινδύνου. Εχει μάθει να σώζει ματς πόιντ, με έναν απίστευτο τρόπο. Το έκανε με τον Σάσα Ζβέρεφ στον προημιτελικό, το επανέλαβε και με τον Αντερσον στον ημιτελικό.

Εχει μάθει να επιβιώνει σε παιχνίδια θρίλερ όπως ήταν τα περισσότερα στο Rogers Cup του Τορόντο. Εφερε στις εγκαταστάσεις τις διοργάνωσης, σχεδόν όλη την ελληνική παροικία της μεγάλης πόλης του Καναδά που τον αποθέωσε! Σε κάθε πόντο ακουγόταν από την εξέδρα, «πάμε λεβέντη μου».Ο Στέφανος μαθαίνει το τένις στους Ελληνες,είναι αθλητής υψηλού επιπέδου κι ας είναι μόλις δύο χρόνια επαγγελματίας.

Ο αντίπαλος του στον τελικό, θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού,ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον 22χρονο Ρώσο, Κάρεν Κασάνοφ, νο 38 στον κόσμο.

Ο ημιτελικός ήταν συγκλονιστικός και κυριολεκτικά πήγε πόντο με πόντο, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Άντερσον νίκησε στο τάι-μπρέικ με 7-6(4). Στο δεύτερο σετ ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 27στον κόσμο, έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου Νοτιοαφρικανού, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4. Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές και τελικά νίκησε με 7-6(7), ολοκληρώνοντας τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά.

Είναι η δεύτερη φορά που νικάει τον Κέβιν Άντερσον, καθώς τον Μάιο είχαν συναντηθεί στο Εστορίλ κι εκεί πάλι με ανατροπή είχε νικήσει 2-1. Αλλα έτσι κι αλλιώς, ο Στέφανος έχει πάρει τον αέρα των αθλητών του Το 10. Τέσσερις έχει νικήσει μόνο στο Τορόντο…