Η λίστα των διακρίσεων των Ελλήνων αθλητών μακραίνει. Αυτή τη φορά η Μαρία Μπελιμπασάκη κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό 400μ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο. Η καταπληκτική της κούρσα σκόρπισε χαρά, συγκίνηση και περηφάνια, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη από τα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Πολιτικοί έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους συγχαρητήρια μηνύματα για τις αθλητικές επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών.

Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε ο πρωθυπουργός. «Η Μαρία Μπελιμπασάκη πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αλλά και για το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1028364806015930368

Κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος συνεχάρη τη νεαρή αθλήτρια. «Θερμά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη μεγάλη σας επιτυχία και την αντίστοιχη εξαιρετική επίδοσή σας, αλλά και διότι με τον συγκλονιστικό σας αγώνα αποδείξατε διεθνώς τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή», αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε με τη σειρά του τα δικά του συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. «Ο θρίαμβος στο #Berlin2018 συνεχίζεται με τη Μαρία Μπελιμπασάκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα, καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ. Θερμά συγχαρητήρια! Ήσουν συγκλονιστική!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

https://twitter.com/kmitsotakis/status/1028362311566798849

Τη Μαρία Μπελιμπασάκη συγχαίρει κι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις και μας έκανες υπερήφανους. Στη συνείδηση όλων των Ελλήνων έχεις κατακτήσει το χρυσό» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1028357090870538242

Τη μεγάλη της επιτυχία στο στίβο επαίνεσε και η Ένωση Κεντρώων. «Το ασημένιο μετάλλιο, για εμάς ήταν χρυσό. Και η Μαρία και τα άλλα παιδιά μας, στέλνουν το μήνυμα της προσπάθειας και της αγωνιστικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπράβο σας» ανέφερε η ΕΚ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα επέλεξε να ευχηθεί συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια, δημοσιεύοντας μια μαντινάδα προς τιμήν της στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Συνεχίζουν εδώ στην Κρήτη να πανηγυρίζουν για το ασημένιο της Μαρίας Μπελιμπασάκη. «Έτρεξες σαν τον άνεμο/ του Λασιθιού νεράιδα/ κι έκανες υπερήφανη/ την πληγωμένη Ελλάδα». Μπράβο ξανά Μαρία» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

https://twitter.com/St_Theodorakis/status/1028565700917571584