Κώστα Φιλλιπίδης και Δημήτρης Τσιάμης αγωνίζονται στους τελικούς του επι κοντώ και του τριπλούν, στην τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, στο Βερολίνο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και μια θέση στο βάθρο των νικητών. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει τη διαδικασία του προκριματικού και πλέον ετοιμάζεται για μία ακόμη διάκριση.

Στόχος του αθλητή είναι να κινηθεί σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και να διεκδικήσει ακόμη και το μετάλλιο, παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά διέφερε από τις προηγούμενες, καθώς χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο Φιλιππίδης έχει πετύχει στη διάρκεια της σεζόν 5,71 μέτρα, επίδοση που θέλει να βελτιώσει στο Βερολίνο. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν όλα τα δυνατά ονόματα, όπως ο Γάλλος Ρεντό Λαβιλενί, ο έφηβος Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις και οι πάντα ανταγωνιστικοί Πολωνοί Πιοτρ Λίσεκ, Πάβελ Βογιεκόβσκι και Τιμούρ Μοργκούνοβ (Ανεξάρτητος).

Στον τελικό του τριπλούν θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τσιάμης με στόχο ένα πλασάρισμα στην πρώτη οχτάδα, που θα είναι και η καλύτερη παρουσία του στη διοργάνωση. Ο Τσιάμης, παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στον προκριματικό και δείχνει ικανός να κυνηγήσει άλματα στο 16,70 μέτρα. Ο Τσιάμης έχει αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού άλλες τρεις φορές κι έχει ως καλύτερη κατάταξη, την ένατη θέση στο Ελσίνκι το 2012.