Για εμπαιγμό των πολιτών σχετικά με την απονομή των εκκρεμών συντάξεων έκανε λόγο ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ.Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα στις συντάξεις» υπογραμμίζοντας ότι οι νέες συντάξεις είναι κατά 35% χαμηλότερες, και σημείωσε πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη αν εφαρμοστούν οι αχρείαστες- όπως ανέφερε- περικοπές από 1ης Ιανουαρίου 2019, κάτι που όπως είπε απεύχεται η ΝΔ. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι ταυτόχρονα ότι με την μείωση του αφορολογήτου οι συνταξιούχοι θα χάσουν τρεις συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μισθό.

Με αφορμή τη νέα δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με την οποία μετατίθεται για άλλη μία φορά η απονομή των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Βρούτσης σχολίασε ότι η ιδία η υπουργός αυτοδιαψεύδεται μεταθέτοντας την ημερομηνία που η ιδία θέτει κάθε φορά.

Την ανησυχία του για μονομερείς ενέργειες με στόχο τα νομοθετημένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων, αλλά και γενικότερα για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας, εξέφρασε δε και ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης προειδοποιώντας ότι τυχόν μονομερή αναστολή της περικοπής στις συντάξεις θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές.