Οι μαζικές διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών χάρισαν στιγμές χαράς και συγκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, σε μια περίοδο που το είχε πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό στο άλμα επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο. Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τη πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών δεν έμειναν ασχολίαστες από τον πολιτικό χώρο. Πρόσωπα της πολιτικής έσπευσαν να στείλουν τα συγχαρητήρια μηνύματά τους στους νεαρούς αθλητές που διαπρέπουν διαρκώς με τις επιδόσεις τους και χαρίζουν στην Ελλάδα τη μια διάκριση μετά την άλλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση, στην οποία έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την πανευρωπαϊκή πρωτιά. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη και στην Νικόλ Κυριακοπούλου για το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα αλλά και για την ελληνική δυναστεία που χτίζεται πλέον στο άθλημα του επί κοντώ σε παγκόσμιο επίπεδο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια «στον Κριστιάν Γκολομέεβ για το ασημένιο μετάλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτές τις νίκες».

Συμπληρώνει μάλιστα στην ανακοίνωσή του: «Οι κορυφαίες αυτές επιτυχίες των νεότερων αθλητών μας αποτελούν ένα μεγάλο κατόρθωμα τη στιγμή που η χώρα μας προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε αυτό το περιβάλλον, όλοι και όλες που πετύχατε αυτές τις μεγάλες διακρίσεις, θα πρέπει να αισθάνεστε διπλά υπερήφανοι. Παρόλο τις αντιξοότητες που συναντήσατε, καταφέρατε να κατακτήσετε την κορυφή αλλά και να μας εμπνεύσετε. Η αισιοδοξία, η τόλμη και το πείσμα σας αποτελεί για εμάς τον οδηγό στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα όπου η πρόσβαση στην άθληση για όλους και για όλες θα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και, ταυτόχρονα, τον τελικό σκοπό»

Το σπουδαίο επίτευγμα της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου έσπευσε να επαινέσει κι  ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού, μια πρωτοφανής επιτυχία μια χώρα να κατακτά την πρώτη και τη δεύτερη θέση με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο άθλημα, το άλμα επί κοντώ, έχοντας στον τελικό μια ακόμη αθλήτρια, την Ελένη Πόλακ, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το επίτευγμα των δύο μεταλλίων αποδεικνύει περίτρανα ότι το ταλέντο, το αγωνιστικό ήθος, η αποφασιστικότητα, η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η αποφασιστικότητα ανταμείβονται. Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου για την υπερπροσπάθειά τους και τη μεγάλη διπλή νίκη, συγχαρητήρια στους προπονητές, την Ομοσπονδία τους και όλους όσους στήριξαν τις αθλήτριες μας στην πορεία τους» τονίζει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Με τη σειρά του και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης συνεχάρη τις δυο Ελληνίδες αθλήτριες.

«Μας κάνατε υπερήφανους με τις επιτυχίες σας. Αποδείξατε, ότι η προσπάθεια και η προσήλωση στους στόχους οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα. Είστε το καλό παράδειγμα για την νεολαία μας» αναφέρει ο κ. Λεβέντης.

Θερμά συγχαρητήρια απηύθυνε στις αθλήτριες με ανακοίνωσή του και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ.

«Οι δύο μεγάλες αθλήτριες μετά από μία δύσκολη χρονιά κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Καλή δύναμη για τους επόμενους αγώνες!» τονίζει το ΚΚΕ.