Η νέα BMW M5 Competition κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με τις σπορ επιδόσεις της – όπως κάθε γνήσιο μοντέλο που φέρει το γράμμα Μ στα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας – όσο και με το τεχνολογικό επίπεδο της.

Το λανσάρισμα της νέας BMW M5 Competition προαναγγέλλει τη δημιουργία μιας νέας προϊοντικής κατηγορίας. Στο μέλλον, η BMW M GmbH θα προσφέρει τις ισχυρότερες εκδόσεις των υψηλών επιδόσεων αυτοκινήτων της σαν μεμονωμένα μοντέλα.

Κάτω από το καπό του νέου μοντέλου ο V8 4.4 λίτρων κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo που στη συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει ισχύ 625 hp στις 6.000 σ.α.λ.. Η μέγιστη ροπή είναι 750 Nm και είναι διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος στροφών – από 1.800 – 5.800 σ.α.λ. (π.χ. μεγαλύτερο εύρος 200 στροφών συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση της νέας BMW M5).

Ειδικότερα, η BMW M5 Competition προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, με το 0 – 100 km/h στην Competition να είναι στα  3,3 δευτερόλεπτα, ενώ τα  0 – 200 km/h επιτυγχάονται σε 10,8 δευτ. – 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την στάνταρ έκδοση της νέας M5.

Οι στάνταρ προδιαγραφές της νέας BMW M5 Competition περιλαμβάνουν ειδικό σύστημα εξαγωγής M Sport με διακοσμητικά απολήξεων σε black chrome.

Οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic και M xDrive

Το ισχυρό μοτέρ των 625 ίππων συνδυάζεται στην BMW με το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic ενώ τρία διαφορετικά προγράμματα – που επιτρέπουν την επιλογή μεταξύ αποδοτικής, σπορ ή πολύ δυναμικής οδήγησης – ενεργοποιούνται μέσω του διακόπτη Drivelogic στον επιλογέα σχέσεων.

Η κίνηση γίνεται ακόμη πιο ασφαλής χάρη στο M xDrive AWD που μεταφέρει την αυξημένη ιπποδύναμη της  BMW M5 Competition στο δρόμο με εξαιρετικά αποθέματα πρόσφυσης ενώ η ελεγχόμενη συνεργασία μεταξύ M xDrive και Active M Differential είναι κυρίως υπεύθυνη για την κατανομή της πλούσιας ισχύος του κινητήρα στους τροχούς με ελάχιστες απώλειες.

Επιλέγοντας Sport mode ενεργοποιείται η ρύθμιση αποσβεστήρων που είναι ιδανική για δοκιμές στην πίστα του Nürburgring’s Nordschleife, ενώ το Sport Plus επιτρέπει την εξαιρετικά δυναμική οδήγηση σε πίστες grand prix.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW M5 Competition περιλαμβάνει αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου M σε σχέδιο ακτίνων Y με δίχρωμο φινίρισμα. Οι σφυρήλατες ζάντες 20-ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός /πίσω – 275/35 R 20 μπροστά και 285/35 R 20 πίσω.