Ακόμη και το κατακαλόκαιρο με τα σαραντάρια, κάποιες γυναίκες αισθάνονται πως δεν μπορούν να καταναλώσουν το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός τους (8 με 10 ποτήρια ημερησίως ανάλογα την ηλικία και τη σωματική δραστηριότητα) και αναζητούν άλλους τρόπους να ενυδατωθούν.

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι το νερό αποτελεί αναντικατάστατη πηγή ενυδάτωσης και κανένα άλλο ρόφημα ή ποτό δεν μπορεί να το αναπληρώσει, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διάφορα τρικ ενυδάτωσης, που θα βοηθήσουν ακόμα και εκείνες που δεν μπορούν να πιουν σκέτο νερό, να ενυδατωθούν σωστά. Εχουμε και λέμε:

Τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι πλούσια σε νερό, οπότε καταναλώστε άφθονα!

Ενα ρόφημα ανθρακούχου μεταλλικού νερού αναμειγμένο με φυσικό χυμό, θα σας δώσει την αίσθηση του αναψυκτικού,με την ευεργετική ικανότητά του να σας ενυδατώνει.

Το τσάι, συμβάλει στην ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού, αρκεί να είναι σε λογικές δόσεις. Αυτό λόγω του ότι το τσάι περιέχει καφεΐνη, η οποία και προκαλεί κατακράτηση υγρών.

Μια κρύα σούπα ή ένα smoothie μπορεί να συμβάλει θετικά την προσπάθειά σας.

Το ξινόγαλο, το γάλα ή το γιαούρτι, είναι πολύ καλή πηγή νερού.

Μέσα σε ένα λίτρο νερού, μπορείτε να προσθέσετε χυμό από λεμόνι, δυόσμο ή άλλα μυρωδικά που αγαπάτε. Ετσι, θα έχετε το δικό σας αρωματικό νερό, το οποίο αν το διατηρείτε και δροσερό, θα σας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Φροντίζετε πάντα να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Βλέποντας και μόνο το νερό, θα διψάσετε.

Ακόμα και αν δεν διψάτε, πίνετε νερό κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Φροντίστε να πίνετε νερό ανάμεσα στα γεύματα και όχι κατά τη διάρκειά τους.

Εχετε πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας, μιας και μπορείτε να διψάσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μην περιμένετε να διψάσετε, για να πιείτε νερό η δίψα ακόμη και στο μικρό βαθμό του 2% του σωματικού βάρους έχει ως αποτέλεσμα την διαταραχή λειτουργιών όπως η γνωστική ικανότητα και η διάθεση. Να θυμάστε ότι ισχυρό σημάδι αφυδάτωσης αποτελούν τα σκουρόχρωμα ούρα, με άσχημη οσμή.