Ενισχύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι δυνάμεις που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση των δύο μεγάλων πυρκαγιών στη Ζάκυνθο.  Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με διαφορά λίγων λεπτών κοντά στα  χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο και κατακαίνε δασική έκταση.

Μεγαλύτερη είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα – ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πέντε υδροφόρες ενώ στη διάρκεια της μέρας επιχειρούσαν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, βρίσκονται 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες. Την ανάπτυξη  των πυρκαγιών ευνοούν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ. Το βράδυ της Πέμπτης έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα,  ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Η νύχτα στα δύο μέτωπα της Ζακύνθου, θα είναι μεγάλη με όλη τη πυροσβεστική δύναμη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στα δύο χωριά, τα οποία μέχρι στιγμής δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι πυροσβέστες αλλά και οι τοπικές αρχές αγωνιούν για τυχόν αλλαγή των ανέμων, που μπορεί να στρέψει τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές.