Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφερες να ξεκλέψεις λίγες ημέρες άδειας και μπορείς να φύγεις για διακοπές σε κάποιο νησί. Το δίλημμα εάν θα ταξιδέψεις μόνη, καθώς δεν υπάρχει συνταξιδιώτης, έτσι όπως εξελίχθηκαν όλα είναι ρητορικό. Ηδη αναζητείς τον προορισμό.

Αφού βρεις τον προορισμό και κλείσεις τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φρόντισε να εξασφαλίσεις ένα ασφαλές κατάλυμα, κατά προτίμηση σε κεντρικό σημείο του τόπου που θα επισκεφτείς, ώστε να μπορείς να κυκλοφορείς με άνεση τα βράδια.

Ενημερώσου για τις εναλλακτικές που έχεις το βράδυ. Δεν χρειάζεται να περιοριστείς στις βόλτες στα γραφικά σοκάκια. Δες για παράδειγμα μήπως υπάρχει και κάποιο θερινό σινεμά, ή πως αλλιώς μπορείς να ψυχαγωγηθείς σε περίπτωση που το θελήσεις πέρα από τα ταβερνάκια ή τα μπαράκια.

Πριν κλείσεις τη βαλίτσα σου φρόντισε να ελέγξεις το περιεχόμενο, ώστε να μην κουβαλάς περιττά πράγματα μαζί σου.

Εννοείται ότι πέρα από τα μαγιό και τα ρούχα σου, θα πρέπει να έχεις μαζί σου, κινητό, φορτιστή, βιβλία ή σταυρόλεξα και την αγαπημένη σου μουσική, για την παραλία και όχι μόνο.

Φθάνοντας στο νησί εάν δεν έχεις ξαναπάει και δεν γνωρίζεις τον τρόπο, ενημερώσου από τους ντόπιους για τις παραλίες, που αξίζει να επισκεφτείς, που συνδυάζουν όμορφο τοπίο και καθαρά νερά, τον τρόπο πρόσβασης, καθώς και άλλα αξιοθέατα, που πρέπει οπωσδήποτε να δεις.

Καλό είναι στην παραλία να έχεις μαζί και ένα αδιάβροχο τσαντάκι, όπου εφόσον χρειαστεί μπορείς να τοποθετήσεις κινητό, χρήματα κ.ά.

Μην πάρεις μαζί σου πολύτιμα αντικείμενα, π.χ. το αγαπημένο δαχτυλίδι της μητέρας σου, που σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χαθεί δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί.

Κατά τα άλλα φρόντισε να απολαύσεις τις ολιογοήμερες διακοπές σου για να ξεκουραστείς και να φορτίσεις μπαταρίες. Αξιοποίησε τη δυνατότητα που έχεις να ξυπνήσεις την ώρα που επιθυμείς, απόλαυσε την ελευθερία του να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις όποτε το θελήσεις, ακόμη και αν κάποιες φορές σου λείψει η παρέα, και γενικότερα ζήσε την όλη εμπειρία του ταξιδιού. Αλλωστε από εσένα εξαρτάται το πόσο ανοιχτή θα είσαι σε νέες γνωριμίες. Καλές διακοπές.