Φαβορί έχρισε ο Κώστας Φρορτούνης την ομάδα του στον αγώνα της Πέμπτης με την Λουκέρνη στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Ωστόσο, ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έσπευσε αμέσως να προσθέσει πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο.

«Είμαστε μια πολύ καινούρια ομάδα. Έχουν έρθει παίκτες που δεν έχουν παίξει ούτε σε φιλικά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Έχουν έρθει πολλοί Έλληνες παίκτες, κάτι που είναι καλό και για τα αποδυτήρια, αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία», είπε αρχικά ο Φορτούνης και στη συνέχεια τόνισε:

«Έχουμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και παίζουμε στο γήπεδό μας. Είμαστε φαβορί και δεν το κρύβουμε αυτό, αλλά ο αντίπαλος έχει δώσει κάποια παραπάνω παιχνίδια από εμάς. Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες ο προπονητής μάς έχει προετοιμάσει και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ».

Για τη διαφορά των προκριματικών αγώνων του Europa League με αυτούς του Champions League, σχολίασε: «Δεν αλλάζει κάτι. Η Ευρώπη είναι πάντα Ευρώπη και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται εκεί. Ξέρουμε ότι το Europa είναι μια ευκαιρία για να πάμε πιο ψηλά σαν σύλλογος. Η προσέγγιση θα είναι η ίδια. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα δώσουμε προκριματικά. Θα είμαστε το ίδιο και φέτος».