Οι γαλάζιοι το έχουν πάρει απόφαση, θα τους ταράξουν στη νομιμότητα τους συριζαίους κυβερνητικούς. Το λέω με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσαν χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής. Τη μήνυση κατέθεσαν ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με αυτή η ΝΔ ζητεί τη διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου».

Το επιχείρημα της Πειραιώς είναι πως δεν μπορούν να παρακολουθούν τη συστηματική εκ μέρους των κυβερνώντων παραβίαση του νόμου για το ΑΣΕΠ χωρίς να κάνουν τίποτα. Παρεμπιπτόντως, εγώ έμαθα ότι η μήνυση ήταν έτοιμη να κατατεθεί από τη Δευτέρα το πρωί, αλλά ένα δυσάρεστο καθήκον ανάγκασε τον Γιώργο Γεωργαντά να μεταβεί στο Κιλκίς προχθές, εξού και αναβλήθηκε για μια μέρα.

Ποια ήταν η κυβερνητική αντίδραση στη νεοδημοκρατική κίνηση; Πως η «η ΝΔ μηνύει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία». Αυτό υποστήριξε η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη. Μάλιστα. Κι εγώ αν και Αρβανίτης είμαι ψηλός και ξανθός.