Τμήματα του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης εκκενώθηκαν και η επιβίβαση διακόπηκε σε ορισμένες περιοχές του αφού ένα πρόσωπο πέρασε τη ζώνη ασφαλείας και εισήλθε στις ζώνες επιβίβασης, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Τουλάχιστον ένα πρόσωπο εισήλθε στη ζώνη ασφαλείας χωρίς να έχει τη σχετική άδεια», δήλωσε στο Ρόιτερ εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ο κύριος κόμβος της οποίας βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, ανέφερε μέσω του Twitter πως η επιβίβαση διακόπηκε στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πόσες πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν λόγω της εκκένωσης.

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φραγκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.

https://twitter.com/Airport_FRA/status/1026781060896571392