Η Ρίκα Βαγιάνη που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, έσβησε αθόρυβα, όπως η ίδια το επιθυμούσε. Ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες καθώς έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο. Είχε περιορίσει τις εμφανίσεις της καθώς ο καρκίνος στον πνεύμονα δεν της επέτρεπε να είναι όσο δυνατή ήθελε. Η τελευταία φορά που βγήκε στην τηλεόραση ήταν όταν ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου παρουσίαζαν εκπομπή στο Έψιλον, απ’ όπου και το βίντεο.

Εκεί μιλά για την καθημερινότητά της, τις δουλειές του σπιτιού, το χαμό με τα αγόρια της, όπως έλεγε τον άνδρα της και το γιο της Οδυσσέα.

Ενα παιδί που έφερε με μεγάλη δυσκολία στη ζωή και είχε μιλήσει γι’ αυτό. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που βγήκαν δημόσια να μιλήσουν για την εξωσωματική, την μητρότητα μετά τα 40 και άλλα θέματα ταμπού που ταλανίζουν ακόμα και σήμερα τις γυναίκες. «Μαμά το ξέρεις ότι είσαι η μοναδική μαμά που είσαι 50», της είπε μία μέρα ο γιος της, επιστρέφοντας από το σχολείο. «Εσύ αγόρι μου πόσο είσαι»; «Εφτά μαμά αφού το ξέρεις». «Ωραία! Αν θες να γίνεις οκτώ μην ξανασχολιάσεις την ηλικία μου», είπε και έσκασαν και οι δύο στα γέλια.