Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνελήφθησαν έξι «τρομοκράτες» με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, η οποία σημειώθηκε το Σάββατο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει έξι τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους, ενώ κατασχέθηκαν οχήματα: έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπου βρέθηκαν αδιάσειστα στοιχεία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, σχετικά με τις συλλήψεις αυτές.

«Οι εκτελεστές και αυτοί που σχεδίασαν (την επίθεση) εντός και εκτός της χώρας έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, δεν αποκλείονται άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών», πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό, ικανό να «προκαλέσει ζημιά σε ακτίνα περίπου 50 μέτρων», σύμφωνα με τον υπουργό.

Η επίθεση

«Το ένα από τα αεροσκάφη πέταξε πάνω από την προεδρική εξέδρα για να πυροδοτήσει το εκρηκτικό του φορτίο (…) αλλά συσκευή παρεμβολών το αποπροσανατόλισε με αποτέλεσμα το φορτίο να εκραγεί εκτός της προβλεπόμενης περιμέτρου», συμπλήρωσε ο Ρεβερόλ.

Ο έλεγχος του δεύτερου μη επανδρωμένου αεροσκάφους χάθηκε με αποτέλεσμα να εκραγεί σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιείτο η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες υπήρχε ένταλμα σύλληψης για «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Βαλένσια, δυτικά του Καράκας, την οποία πραγματοποίησαν περίπου «είκοσι μισθοφόροι» στις 6 Αυγούστου 2017, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δύο δράστες σκοτώθηκαν τότε και οκτώ συνελήφθησαν, ανάμεσά τους πρώην στρατιωτικός. Σε βίντεο που κατά τα φαινόμενα γυρίστηκε στη βάση της Βαλένσια και είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνδρας που παρουσιάστηκε ως λοχαγός Χουάν Καγκουαριπάν δήλωνε ότι βρισκόταν «σε νόμιμη εξέγερση» εναντίον «της δολοφονικής τυραννίας του Μαδούρο».

Ενας από τους συλληφθέντες είχε ήδη προσαχθεί το 2014 κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων με αίτημα την αποχώρηση Μαδούρο, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό.

Απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο με drones γεμάτο εκρηκτικά (video)