Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιήσει μια πανεθνική άσκηση για την περίπτωση σεισμού και τσουνάμι, με την ονομασία ShakeOut 2018, στις 18 Οκτωβρίου, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να φθάνει μέχρι στιγμής το μισό εκατομμύριο.

Ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας Κρις Φααφόρι επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Ζωολογικό Κήπο στο Ουέλινγκτον, με την εγγραφή του οποίου ο αριθμός των συμμετοχών στην άσκηση έφθασε τις 500.000.

«Ο Ζωολογικός Κήπος του Ουέλινγκτον υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από 250.000 άτομα, και είναι υπέροχο που βλέπουμε ότι έχουν αυτά τα εξαιρετικά σχέδια προετοιμασίας προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους επισκέπτες, το προσωπικό και τα ζώα», δήλωσε ο Φααφόι, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όλες οι κοινοτικές οργανώσεις, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να χρησιμοποιήσουν το ShakeOut ως μία υπενθύμιση προκειμένου να ελέγξουν τα σχέδιά τους και τις προμήθειές τους για έκτακτες περιπτώσεις.

«Ολόκληρη η Νέα Ζηλανδία κινδυνεύει από τους σεισμούς και οι ακτές μας από τσουνάμι», δήλωσε ο υπουργός, καλώντας περισσότερο κόσμο να συμμετάσχει στην άσκηση ShakeOut.