Κανένα παιδί που βρίσκεται κατακαλόκαιρο σε ξενοδοχειακό συγκρότημα ή σε άλλο χώρο, ακόμη και σε σπίτι που διαθέτει πισίνα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιχειρήσει να κάνει μια βουτιά. Γι αυτό έχει σημασία γονείς και συνοδοί των παιδιών να γνωρίζουν κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας που αφορούν στους μικρούς κολυμβητές και τη σχέση τους με την πισίνα.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει μόνο, ούτε με άλλα παιδιά, στην πισίνα χωρίς την επίβλεψη ενός ενήλικα, που θα ξέρει κολύμπι.

Αν το παιδί είναι κάτω των 5 ετών ο ενήλικας πρέπει να είναι μαζί του μέσα στην πισίνα.

Μπρατσάκια, γιλέκα για κολύμπι, πλωτά παιχνίδια, δεν υποκαθιστούν την επίβλεψη από τον ενήλικα, δεδομένου ότι ένα παιδί μπορεί να πνιγεί ακόμα και σε μια πολύ μικρή πισίνα με ελάχιστο νερό.

Επίβλεψη σημαίνει ότι ο ενήλικας δεν αφήνει από τα μάτια του ούτε για ένα δευτερόλεπτο το παιδί για να μιλήσει στο κινητό, σε φίλους και να πιει αλκοόλ.

Την ώρα που τα παιδιά κολυμπούν απαγορεύεται να μασάνε τσίχλα, καθώς μπορεί να πνιγούν.

Να ελέγχετε το βάθος της πισίνας, καθώς αρκετές είναι πολύ ρηχές (τουλάχιστον ένα μέτρο) και οι βουτιές μπορεί αν κρύβουν κινδύνους για τους μικρούς κολυμβητές.

Κρατήσετε τις ηλεκτρικές συσκευές μακριά από την πισίνα.

Να ελέγχετε ότι κοντά πισίνα υπάρχει εξοπλισμός διάσωσης (σωσίβιο, κ.ο.κ.)

Καλό είναι να γνωρίζετε πως θα παρέχετε πρώτες βοήθειες.

Φροντίσετε αν πρόκειται για ιδιωτική πισίνα να είναι πάντα κλειδωμένη όταν δεν χρησιμοποιείται.

Εννοείται πως κανένα παιδί δεν πρέπει να μπει στην πισίνα πριν κάνει ένα ντους, όπως και όταν βγει. Επίσης πρέπει να μάθει ότι δεν κάνει να καταπίνει το νερό της πισίνας. Καλές βουτιές.