«Δεν μπορεί να λέμε ότι έγιναν όλα καλώς καμωμένα όταν υπάρχει έστω και ένας νεκρός» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σχολιάζοντας την κυβερνητική διαχείριση της κρίσης που προκλήθηκε από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής .

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε λάθη στους κυβερνητικούς χειρισμούς, κάλυψε εμμέσως τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, υποστηρίζοντας πως «το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μία θέση ευθύνης, δε σημαίνει ότι φταίει», ενώ πρόσθεσε ότι επιδή «κάποιος βρέθηκε να έχει στα χέρια του την αρμοδιότητα, δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός φταίει για ότι συνέβη».

Μιλώντας για τη στάση των οικολόγων, τους οποίους και εκπροσωπεί, ανάφερε, «εμείς οι οικολόγοι ζητήσαμε συγγνώμη. Νιώθουμε την ανάγκη, εμείς οι οικολόγοι να ζητήσουμε συγγνώμη, γιατί εμείς κάποια πράγματα τα ξέραμε. Δεν πιέσαμε όσο έπρεπε».

Συνέκρινε μάλιστα την τραγωδία στο Μάτι με την πτώση των δίδυμων πύργων αναφέροντας: «Θέλω να αναφέρω ένα άλλο τραγικό περιστατικό για να αποφορτίσουμε την κατάσταση, να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα.

Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα. από την άλλη μεριά βέβαια το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μια θέση ευθύνης. δεν σημαίνει, ότι είναι φταίχτης, επειδή εκείνη την στιγμή βρέθηκε στο τιμόνι».