Εργαζόμενος σε κέντρο κράτησης ανήλικων μεταναστών στην Αριζόνα των ΗΠΑ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά οκτώ αγόρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Λέβιαν Πατσέκο, 25 ετών, κατηγορείται ότι «άγγιξε τα γεννητικά όργανα έξι θυμάτων του πάνω από τα ρούχα τους», ότι «είχε στοματική σεξουαλική επαφή» με άλλα δύο και ότι «αποπειράθηκε να έχει παρά φύση σεξουαλική επαφή» με έναν από τους δύο έφηβους μετανάστες, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Συνολικά κατηγορείται για 11 αδικήματα. Σύμφωνα μάλιστα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο ProPublica, ο 25χρονος είναι οροθετικός και κάποια από τα αγόρια υποβάλλονται σε τεστ για να ελεγχθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV.

Τα αγόρια ήταν 15 με 17 ετών την εποχή των συμβάντων, από τις 29 Αυγούστου 2016 ως τις 24 Ιουλίου 2017, και είχαν φτάσει στις ΗΠΑ ασυνόδευτα.

Ο Πατσέκο εργαζόταν ως κοινωνικός λειτουργός στο Casa Kokopelli, ένα κέντρο κράτησης για νεαρούς μετανάστες το οποίο διαχειρίζεται η ιδιωτική εταιρεία Southwest Key και βρίσκεται στο Μέσα της Αριζόνας.

Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα «τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο Τζεφ Έλερ, εκπρόσωπος της Southwest Key.

Αυτή η μη κερδοσκοπική εταιρεία διαχειρίζεται για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών πολλά κέντρα κράτησης νεαρών παράτυπων μεταναστών, ενώ σε κάποια από αυτά έχουν φιλοξενηθεί τους τελευταίους μήνες πολλά από τα παιδιά παράτυπων μεταναστών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Αυτή είναι η τρίτη σύλληψη εργαζόμενου της Southwest Key έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε κέντρο κράτησης, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εργαζόμενος σε κέντρο κράτησης του Φοίνιξ κατηγορήθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 14χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με τον ProPublica, ο οποίος πρώτος μετέδωσε την είδηση για τον Πατσέκο, ακόμη ένας εργαζόμενος στη Southwest Key καταδικάστηκε το 2015 για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός αγοριού από την Ονδούρα σε κέντρο κράτησης στο Τούσον της Αριζόνας.