Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και αν δεν βρίσκεστε ήδη σε διακοπές περνάτε τα σαββατοκύριακα στις παραλίες. Ενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην παραλία είναι πως θα τραφείτε υγιεινά ώστε να αντέξει ο οργανισμός σας τη ζέστη και την κούραση, και ταυτόχρονα οικονομικά, δεδομένου ότι για όλους μας οι εποχές έχουν αλλάξει. Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι στην παραλία δεν θα πρέπει να είμαστε υπερβολικοί στις ποσότητες φαγητού ή σνακ που καταναλώνουμε, ώστε να μην επιβαρύνουμε το στομάχι και την καρδιά, η έξυπνη λύση είναι να πάρετε μαζί σας κάτι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και γευστικό.

Ιδανικό σνακ για την παραλία είναι τα καλοκαιρινά φρούτα, καθώς μας προσφέρουν βιταμίνες και ενέργεια, ενώ είναι και γευστικά. Μπορείτε απλά να πάρετε μαζί σας μπανάνες, που είναι πλούσιες σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη, που βοηθάει να μείνουμε ενυδατωμένες, ή να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα για παράδειγμα από ροδάκινα, νεκταρίνια, βερύκοκα, πεπόνι, καρπούζι, κεράσια και βανίλιες. Επίσης μπορείτε να καταναλώσετε χυμούς χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή χυμούς λαχανικών αλλά και smoothies.

Σε ένα μπολάκι μπορείτε να πάρετε μαζί σας και τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς – κατά προτίμηση ανάλατους- και αποξηραμένα φρούτα. Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, ηλιόσπορο, cranberries, σταφίδες, σύκα ή δαμάσκηνα και ότι άλλο σας αρέσει.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, ταχίνι, μέλι αντί για ζάχαρη, βρώμη, σταφίδες, κανέλα κ.ο.κ.

Επίσης, μια καλή λύση είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα κριτσίνια ολικής άλεσης. Σε ψωμί ολικής αλέσεως ψωμί μπορείτε να βάλετε μέσα τόνο ή κοτόπουλο και να τα συνδυάσετε με λαχανικά και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Αν

δεν έχετε μαζί ψυγειάκι παραλίας, φροντίστε να διατηρήσετε το συγκεκριμένο σνακ σε ένα σχετικά δροσερό μέρος.

Σ ένα σακουλάκι μπορείτε να τοποθετήσετε λαχανικά όπως αγγούρι, καρότο, ντομάτα, πιπεριές και ραπανάκια. Προσθέστε στο σακουλάκι σας χυμό ή φέτες λεμονιού ώστε να διατηρηθούν φρέσκα τα λαχανικά σας.

Να θυμάστε να έχετε πάντα μαζί σας άφθονο δροσερό νερό για να καλύψετε τις αυξημένες ανάγκες σας σε υγρά.