Μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στην τριαντάχρονη πορεία του χαρακτηρίζει τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι παρά την εξοικείωσή του στο συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν παύει να είναι έκδηλη η αγωνία και η λύπη στο πρόσωπο του ιατροδικαστή, τονίζει.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκαλύπτει ότι δεν είναι σίγουρος αν στην αρχή της καριέρας του θα επέλεγε ξανά την ιατροδικαστική επιστήμη, εξηγώντας ότι ο ιατροδικαστής είναι πρωτίστως άνθρωπος που προσπαθεί να μην λυπηθεί και να ξεχάσει όταν επιστρέφει στο σπίτι του, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ωστόσο, υπάρχουν και στιγμές ικανοποίησης, όπως λέει, όταν σε εγκληματικές ενέργειες βοηθά σημαντικά στην τιμωρία των ενόχων.

Στη σύντομη συνέντευξη του εξηγεί ποιες ήταν οι ιδιαιτερότητες στην υπόθεση των πρόσφατων πυρκαγιών και αποκαλύπτει ότι ποτέ μέχρι σήμερα, μέσα σε δύο ημέρες, υπό μεγάλη πίεση, νεκροτομήθηκαν τόσες πολλές σοροί.

Όπως λέει η αποστολή στο Μάτι, εντάσσεται στις πιο δύσκολες αποστολές, όπως η πτώση του αεροσκάφους «Ήλιος», το ναυάγιο του «Σάμινα» και οι φονικές πυρκαγιές το 2007 στην Ηλεία.

«Η ιδιαιτερότητα της ιατροδικαστικής έρευνας από τις πυρκαγιές έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν λίστες επιβαινόντων όπως στο Ήλιος και στο Σάμινα και έτσι προέκυψε η αδήριτη ανάγκη επιστημονικής αναγνώρισης μέσω DNA» υπογραμμίζει.