Η BMW, η Mercedes-Benz αλλά και η Audi διαθέτουν πληθώρα εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης, που μπορούν – μεταξύ άλλων – να παρκάρουν το αυτοκίνητο μόνο τους, είτε με την ακούσια παρουσία του οδηγού, είτε με την πλήρη απουσία του οδηγού πίσω από το τιμόνι. Για παράδειγμα, το νέο Audi A6  – που όπως αναφέρει και η γερμανική φίρμα θέτει νέα στάνταρ στην premium κατηγορία – διαθέτει δύο ιδιαίτερα χρήσιμα για τον οδηγό συστήματα, το ParkPilot και GaragePilot. Πρόκειται για τα σύστημα αυτόματης στάθμευσης σε εξωτερικούς και στεγασμένους χώρους αντίστοιχα, που βάζουν και βγάζουν αυτόματα το γερμανικό μοντέλο από θέσεις στάθμευσης και γκαράζ.

Μάλιστα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να βγει από το αυτοκίνητο,  και στη συνέχεια αφού ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης στάθμευσης, απλά, να παρακολουθεί την όλη διαδικασία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi app στο smartphone του. Τα δύο αυτά συστήματα αποτελούν μέρος του συστήματος Park assist.     Πάντως, και η BMW 5  και η BMW7 διαθέτει σύστημα, που ο οδηγός μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο, χωρίς αυτός να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Και τα δύο μοντέλα μπορούν ανά πάσα στιγμή να «ξελαπώσουν» τον οδηγό από τα δύσκολα, όπως ότι μπορεί να ξεπαρκάρει και να παρκάρει μόνη της στο πάρκινγκ! Η νέα BMW σειρά 7 είναι από τα πρώτα μοντέλα παραγωγής που οι ιδιοκτήτες του μπορούν να το παρκάρουν ή να το ξεπαρκάρουν χωρίς να χρειάζεται να είναι μέσα. Μάλιστα, το σύστημα μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο, ακόμη και σε πολύ στενά σημεία.  Η Mercedes-Benz εξοπλίζει τη νέα Mercedes E-Class με το νέο σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, που  δίνει τη δυνατότητα στο γερμανικό μοντέλο να παρκάρει μόνο του. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα, όπου μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ο οδηγός μπορεί να δώσει εντολή στο πολυτελές μοντέλο να παρκάρει μόνο του χωρίς να απαιτείται η παρουσία του μέσα σε αυτό. Το νέο αυτόματο σύστημα στάθμευσης, το Remote Parking Pilot αποτελεί μια καινοτομία , όπου ο χειρισμός μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής που θα βρίσκεται σε τηλέφωνο Smartphone. Επίσης, και η Nissan εξοπλίζει το νέο Leaf, με το σύστημα παρκαρίσματος ProPilot Park. Σε αυτό συμβάλλουν μια σειρά καμερών, ένα ραντάρ σόναρ, που μπορεί να εντοπίσει την κενή θέση. Μόλις εντοπίσει μια θέση στάθμευσης που χωρά το Leaf, τότε παρκάρει το αυτοκίνητο μόνο του.