Ο Μανούσος με εκπληκτικό γκολ έστελνε τον Ατρόμητο στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στο 95′ το τραγικό λάθος του Μίρκοβιτς έφερε έναν οδυνηρό αποκλεισμό για τον Ατρόμητο απέναντι στην Ντιναμό Μπρεστ.

Εχει αποκλειστεί σχεδόν με… όλους τους τρόπους, αποκλείστηκε και με αυτόν (1-1). Με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα από σαφώς χειρότερη ομάδα. Ο Ατρόμητος κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του απέναντι στην Ντιναμό Μπρεστ χάρη στο σπάνιας ωραιότητας γκολ του Μανούσου στο 78′, αλλά οι Λευκορώσοι κατάφεραν στον 95′ με… buzzer beater και έπειτα από μεγάλο λάθος του γκολκίπερ Μίρκοβιτς να ισοφαρίσουν και να κλέψουν την πρόκριση.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε αυτή τη φορά να αρχίσει με τον Μούγιακιτς στο αρχικό σχήμα και με μια τριάδα μπροστά που άλλαζε συνεχώς θέσεις προκειμένου να βρει τον τρόπο να διασπάσει την πεντάδα της άμυνας της Ντιναμό Μπρεστ. Οι Λευκορώσοι έπαιζαν με τρία στόπερ και με τους δύο ακραίους μπακ τους να μη βγαίνουν καθόλου μπροστά. Ξεκάθαρος στόχος το μηδέν στην άμυνα που θα τους χάριζε την πρόκριση.

Νευρικότητα

Ο Ατρόμητος ήταν νευρικός στο πρώτο μέρος και βιαστικός τις περισσότερες φορές. Μονάχα όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του Ούμπιντες είχε σωστές επιλογές και σε μία απ’ αυτές έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος, με τον Ρισβάνη να αστοχεί μέσα από την περιοχή. Οι Μάντσον και Σάκιτς που αγωνίζονταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχασαν πολλές μάχες, με αποτέλεσμα η Μπρεστ να απειλήσει δύο φορές στην αντεπίθεση. Την πρώτη ο Κιβρακίδης πρόλαβε να γυρίσει έγκαιρα και να σταματήσει τον αντίπαλό του και στη δεύτερη ο Μίρκοβιτς είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερνε να βρει ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος, μέχρι ο Κάναντι να κάνει αλλαγές. Οπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και στο πρώτο ματς στη Λευκορωσία. Ο Βασιλακάκης έδωσε τα επιπλέον τρεξίματα που χρειάζονταν στο κέντρο, ο Ενσικουλού άνοιξε το παιχνίδι από τα άκρα, ο Μανούσος έδωσε επιθετικότητα και επί της ουσίας ήταν αυτός που ανάγκασε την Μπρεστ να κάνει βήματα πίσω και να κλειστεί περιμένοντας το… μοιραίο.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μη δημιουργούσαν ευκαιρίες, αφού η Ντιναμό ήταν καλά κλεισμένη και δεν άφηνε χώρους, όμως είχαν πάρει από το 70′ και έπειτα δύο σημαντικά στοιχεία υπέρ τους.

Τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και το μομέντουμ. Την αίσθηση της καλύτερης ομάδας, όπως έγινε και στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου αγώνα. Φαινόταν πως αν κάποιος έβαζε γκολ θα ήταν ο Ατρόμητος. Και το κατάφερε με μια… οβίδα του Μανούσου στο 78′. Σε μια φάση που πήρε την μπάλα έξω αριστερά, έκοψε προς τον άξονα και με ένα πολύ δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Υπέροχο γκολ, που όλα έδειχναν πως θα χάριζε την πρόκριση στον Ατρόμητο.

Η Μπρεστ βγήκε αμέσως μπροστά, ο προπονητής της έπαιξε με έναν κόφτη, βάζοντας τρεις στην επίθεση, αλλά όλα έδειχναν πως μόνο με κάποιο σημαντικό λάθος θα γινόταν η ζημιά. Και τελικά έγινε στο χειρότερο σημείο.

Στην τελευταία φάση του αγώνα. Κυριολεκτικά! Ενα… buzzer beater από εκείνα που πονάνε και δεν ξεχνιούνται. Που αφήνουν… στίγμα. Στο 95′ μία σέντρα από τα αριστερά έστειλε την μπάλα πάνω από τον Μίρκοβιτς που βγήκε λάθος και ο Νεκχάιτσουκ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πάγωσε το Περιστέρι. Γκολ, ισοφάριση, αποκλεισμός, τραγωδία. Προκρίθηκε η χειρότερη ομάδα επειδή ο Ατρόμητος δεν… έδιωξε στην τελευταία φάση. Το ποδόσφαιρο στην πιο άδικη μορφή του.

Απογοητευμένος ο Κάναντι

«Πολύ άσχημο συναίσθημα και δύσκολο για όλους μας, είναι λυπηρό που δεν προκριθήκαμε, μεγάλη απογοήτευση γιατί κάναμε πραγματικά τεράστια προσπάθεια απόψε και μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που στήθηκε αμυντικά και ψάχναμε το γκολ» δήλωσε ο κόουτς του Ατρομήτου μετά το ματς.