Την αναμενόμενη αλλαγή στη λίστα των 23 δηλωθέντων στην UEFA έκανε σήμερα το απόγευμα ο ΠΑΟΚ, τοποθετώντας σε αυτήν τον Τσούμπα Ακπόμ αντί του Γιάννη Μυστακίδη, που θα μείνει θεατής των αγώνων με την ρωσική ομάδα. Ενδεχομένως ο κατερινιώτης επιθετικός που… περισσεύει στους σχεδιασμούς του Ραζβάν Λουτσέσκου, να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα και ειδικότερα στον Παναθηναϊκό, που τον θέλει και τη φετινή σεζόν.

Στο μεταξύ, η Σπαρτάκ Μόσχας θα έρθει χωρίς οπαδούς στον πρώτο αγώνα κατά του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την προσεχή Τετάρτη (8/8). Μετά τα επεισόδια μάλιστα που είχαν συμβεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπιλμπάο και που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός, ο αγώνας της Σπαρτάκ με τον ΠΑΟΚ θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα έχει ισχύ η τιμωρία (χρηματικό πρόστιμο, αποκλεισμός οπαδών της για 2 εκτός έδρας παιχνίδια, διετής επιτήρηση) που της είχε επιβληθεί. Οι Ρώσοι δε θα έχουν τον κόσμο τους στην Τούμπα και καλούν τους οπαδούς τους στον επαναληπτικό της Μόσχας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης της Σπαρτάκ:

«Αγαπητοί φίλοι της Σπαρτάκ

Την παραμονή του αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη, η Σπαρτάκ Μόσχας θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να σας υπενθυμίσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στον σύλλογό μας από την UEFA.

Στις 5 Ιουνίου η επιτροπή ελέγχου, πειθαρχικής και ηθικής της UEFA τιμώρησε την Σπαρτάκ για τις ταραχές, που δημιούργησαν οι οπαδοί μας στο Μπιλμπάο κατά τη διάρκεια του αγώνα της φάσης των «16» του Europa League. Ο σύλλογός μας τιμωρήθηκε όχι μόνο με πρόστιμο, αλλά και με απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους οπαδούς μας για δύο εκτός έδρας ματς, αλλά και για ακόμη ένα με αναστολή για δύο χρόνια.

Ο επερχόμενος αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος μετά την ετυμηγορία. Ο ΠΑΟΚ πωλεί εισιτήρια ονομαστικά, μόνο μετά την προσκόμιση ενός διαβατηρίου ή άλλα έγγραφα ταυτότητας.

Σημαντικό: Για τους πολίτες της Ρωσίας, η πώληση εισιτηρίων απαγορεύεται! Επιπλέον, κατά την είσοδο στο γήπεδο, θα ελεγχθούν τα έγγραφα με το όνομα στο εισιτήριο. Συνεπώς, συνιστούμε να μην αγοράζετε εισιτήρια για το ματς στη Θεσσαλονίκη και να αποφύγετε το ταξίδι στην Ελλάδα, για να αποφύγει ο σύλλογός μας νέες, ακόμη πιο σοβαρές κυρώσεις.

Σας περιμένουμε στον επαναληπτικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδό μας στις 14 Αυγούστου».