Η Σέλτικ δεν είναι μια αντίπαλος που θα επέλεγε η ΑΕΚ να βρει στον δρόμο της προς τα play offs του Champions League. Η πρωταθλήτρια Σκωτίας είναι μια ομάδα με ποιότητα, εμπειρία και βαριά φανέλα. Ωστόσο δεν αποτελεί και έναν αντίπαλο ικανό να τρομάξει την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα παλέψει για την πρόκριση με τα δικά της όπλα και ό,τι βγει.

Σίγουρα οι Σκωτσέζοι είναι το φαβορί για το εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση. Από την άλλη όμως το γεγονός πως βρέθηκαν στον δρόμο της ΑΕΚ, δημιουργεί μια συνθήκη για την Ενωση που αφενός της αφαιρεί άγχος και αφετέρου της δίνει επιπλέον κίνητρο.

Η ΑΕΚ θα μπει ως ισχυρή στην κληρωτίδα για τα play offs του Champions League αλλά και του Europa League ελέω Σέλτικ. Θα αποφύγει δηλαδή μεγαθήρια στον επόμενο κύκλο των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων του Αυγούστου, ασχέτως της διοργάνωσης που θα αφορούν.

Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μην ξεχνάμε πως ακόμα κι αν η Ενωση κατορθώσει να μπει στους ομίλους του Europa League θα έχει μπροστά της την προοπτική της Ευρώπης ορθάνοικτη. Από την οποία μπορεί να αποκομίσει μεταξύ άλλων και πολλά οικονομικά οφέλη.

Από αυτή τη σκοπιά, η κλήρωση ίσως να μην αποδειχθεί τελικώς και τόσο άσχημη για την ΑΕΚ. Ακόμα κι αν η Ενωση δεν κατορθώσει την υπέρβαση. Για την οποία πάντως θα έχει έναν παραπάνω λόγο να παλέψει. Μιας και αν γίνει, θα την φέρει με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League. Κάτι που για παράδειγμα πέρυσι, στα ματς με την ΤΣΣΚΑ, δεν ίσχυε.