Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο της μόδας και του θεάματος η είδηση του θανάτου του μοντέλου και ηθοποιού, Ρικ Τζένεστ,γνωστού ως Zombie Boy.

Ο Ρικ Τζένεστ, γνωστού από τη συμμετοχή του σε επιδείξεις διάσημων σχεδιαστών και σε βίντεο κλιπ της Lady Gaga, έκανε καριέρα με το ψευδώνυμο Zombie Boy, λόγω των πρωτότυπων και ιδιαίτερων τατουάζ που κάλυπταν όλο το πρόσωπο και το σώμα του, κάνοντάς τον να μοιάζει με σκελετό.

Ο Τζένεστ βρέθηκε την Τετάρτη, έξι μέρες πριν από τα 33α γενέθλιά του νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μόντρεαλ του Καναδά, και σύμφωνα με τις αρχές και τα ΜΜΕ όλα δείχνουν ότι έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κεμπέκ, ο Τζένεστ ήταν διάσημος για τα μακάβρια τατουάζ που κάλυπταν το 90% του σώματος και του προσώπου του. Στα 15 του διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος είχε αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση μέσω μιας τομής στο πάνω μέρος του στόματος του. Έκανε το πρώτο του τατουάζ όταν ήταν 16 ετών, εγκατέλειψε το σχολείο στα 17, εντάχθηκε στην τοπική σκηνή punk, κοιμόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και έπλενε αυτοκίνητα για να ζήσει.

Ο «Zombie Boy», τον οποίο ανακάλυψε το 2010 ο στυλίστας Νικόλα Φορμιτσέτι, συνεργάστηκε μεταξύ άλλων, με τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Τιερί Μιγκλέρ, ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας του brand ρούχων Rock-A-Wear του ράπερ Jay-Z και είχε φωτογραφηθεί για το Vogue Japan.

Ο Τζένεστ συνεργαζόταν με τον πρώην κιθαρίστα των Rob Zombie, Μάικ Ριγκς για το νέο του άλμπουμ.

Το μοντέλο εμφανίστηκε το 2011 στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Born this way» της Lady Gaga, η οποία δήλωσε συντετριμμένη για τον θάνατό του.

«Πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα για να αλλάξουμε την κουλτούρα, να φέρουμε την ψυχική υγεία στο προσκήνιο και να εξαλείψουμε το στίγμα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γι ‘αυτή», έγραψε η τραγουδίστρια στο Twitter και δημοσίευσε φωτογραφία της με το Ρικ Τζένεστ.

«Εάν υποφέρετε, καλέστε έναν φίλο ή την οικογένεια σήμερα. Πρέπει να σώσουμε ο ένας τον άλλον» σημείωσε.

Τον περασμένο μήνα, ο Τζένεστ μίλησε στην TVA για τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία Orange Door του Ιδρύματος Home Depot του Καναδά, που υποστηρίζει άστεγους νέους.

«Δεν υπάρχει βιβλίο για τη ζωή. Δεν ακολουθούν όλοι το ίδιο μονοπάτι» είχε τονίσει.

«Υπάρχουν τόσα πολλά εμπόδια και δεν είναι όλοι σε θέση να βρουν τρόπο να τα ξεπεράσουν. Όλοι χρειάζονται βοήθεια και υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν πολύ λιγότερη βοήθεια από άλλους. Είναι καλό να βοηθάμε ο ένας τον άλλο».