Στην αγροτική φυλακή του Βόλου που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή, μετήχθη το πρωί της Παρασκευής ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, ύστερα από αίτηση του κρατούμενου για την υπόθεση της 17Ν.

Η μεταγωγή του Δ.Κουφοντίνα στη νέα φυλακή όπως έλεγαν νομικοί κύκλοι εκ του νόμου δεν μπορεί να έχει επίπτωση στην έκτιση της ποινής του. Η κάθε ημέρα κράτησης μετρά μεν για δύο, όπως έλεγαν, αλλά στην περίπτωση του Κουφοντίνα, λόγω του αριθμού των ισοβίων, δεν μπορεί να έχει επίπτωση στο χρόνο αποφυλάκισης, καθώς θα πρέπει να έχει εκτίσει 19 χρόνια πραγματικής φυλακής, για να έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπό όρους απόλυση.

Έντονη αντίδραση Μητσοτάκη

Την έντονη αντίδραση που αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε η αποκάλυψη της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για μεταγωγή που έγινε «στα μουλωχτά» την ώρα «που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό & συγκάλυψη».

Στη συνέχεια διερωτάται αν μετά τα παραπάνω «είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;»